Emlak alım satımında vatandaşların vergi kaydı bulunan emlakçılarla iş yapmaları tavsiyesinde bulunan Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, “Kayıt dışı iş yaparsanız başınıza bir şey geldiğinde bunu tüm emlakçılara mal etmeyin. Biz de Emlakçılar Derneği olarak vaat ettiğimiz gibi kayıt dışı emlakçılar için suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Emlak alım –satımının ciddi bir iş olduğunu ve bunun kayıtlı emlakçılarla yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bizim vatandaşlarımıza tavsiyemiz, iş yaptıkları kişileri mutlaka araştırsınlar, maliyeye kayıtlı mı? Bu ciddi bir olaydır, iyi araştırsınlar, sonra başlarına bir şey geldiğinde bundan emlakçıyı sorumlu tutmasınlar. Bir emlakçının maliyeye kaydı yoksa onunla çalışmasınlar, ben vatandaşlarımıza bunu öneriyorum” diye konuştu.
Oda üyesi emlakçılara da seslenen Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz, “Emlakçılara sesleniyorum, aidatlarını ödesinler, esnaf sanatkarlar odasına kayıtlarını yaptırsınlar. Yarın bir gün neden bize haber vermediniz demesinler. Çünkü Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen emlak komisyoncu sertifikalarını maliyeye kayıtlı değilse kullanamazlar. Ben buradan Tapu Müdürlüklerine de sesleniyorum. Tapu Müdürlüklerinde vergi dairesine kaydı olmayanların iş takibi yapmalarının önlenmesi çağrısında bulunuyorum. Gerekirse bizden Emlak Komisyoncuları Odası’ndan liste istesinler, kimler bize kayıtlı emlakçı olarak faaliyet gösteriyor, bunu biz liste halinde verebiliriz. Tapu dairelerinde iş takibi yapanların maliyeye, Esnaf Sanatkarlar Odasına ve Emlak Komisyoncuları Odası’na kayıtlı olmaları gerekiyor. Bunların dışında kim iş yaparsa yapsın, bunlar hakkında mutlaka yasal işlem takibi yapılmasını istiyoruz. Bu babamın oğlu da olsa, bu böyle, hiç kimseye ayrımcılık yapmamız söz konusu değil” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim