“Bize göre 200 binin üzerinde katılım oldu”

Mansuroğlu, “Derneğimiz Yöneticileri ve üyeleri ile Katılıma tam destek vermiştir. Benimde içinde yer aldığım Ana Çağrılar olarak miting hazırlık toplantılarında Genel Merkezler düzeyinde olmuştur. Bütün Alevi Dernek ve Vakıfları bu Mitinge Destek Sözünü verdiler. Ancak genel merkezlerin çağrılarına rağmen mitinge destek vermeyen Alevi Dernek ve Vakıflarını gördük. Bunlar bulundukları kentlere göre iktidara, siyasilere ve bürokratları şirin görünmek için yalakalık yapanlardır. Bunlar nesline, aslına ve soyuna ihanet eden ilkesizliği ilke kabul eden  dönekler, çıkar beklentisi içinde olan ve Aleviler üzerinde bürokraside, kamuoyunda ve basında nüfus kullanan kurumlar adına hareket eden kişilerdir.

Ankara mitingi polis kayıtlarına göre 156 bin bizim yaptığımız tespitlerde 200 binin üzerinde bir katılım sağlanmıştır. Mitingi çok diriydi. Mitingde coşku vardı, heyecan vardı, barış ve sevgi dili kullanıldı. Hazırlanacak yeni anayasa da haklı olan taleplerimizi dile getirerek bu taleplerimizin anayasa ile güvence altına alınmasını istedik. Bununla beraber kürt sorununun çözümü- azınlıkların hakları- örgütlenme hakkı- sendikal haklar- seçim barajı ve Suriye ile savaşa hayır görüşlerimizi dile getirdik” dedi.

“Alevi kurumlarının dışında asla slogan atılmayacak kararı almıştık”

Mansuroğlu, “Bu mitingin hazırlık aşamasında bizzat benim ısrarlı davranmamım neticesinde yapılan görüşme ve toplantılara Alevi Kurumlarının pankart ve sloganları dışında asla farklı bir pankart açılmayacak slogan atılmayacak kararını aldık. Disk ve Kesk birleşenleriyle birlikte pankartımızı açmıyorsak sloganlarımızı atmıyorsak, bu mitinge destek vermeyeceklerini söylediler öyle oldu. İyi ki katılmadılar en az gücümüzü gördük. Mitingin bitiminden sonra dışarıda bekleyen alana giremeyen Vatansı gruplar mitingin dağıldığı zamana denk getirerek üst aramasında kavga çıkararak polisle küçük bir arbede yaşandı. Bu olay bizim dışımızda oldu. Bu mitinge destek veren emeği geçen herkese, asayişi sağlayan güvenlik güçlerimize kamuoyunu bilgilendiren  Sayın Yerel Basınımıza teşekkür ederiz” dedi. 
Editör: TE Bilişim