Açıklamalarına devam eden Abbas Mansuroğlu,” Radikal Gazetesi 10 Temmuz Salı (Bugün) günü Baş sayfa Haberinde “Alevilik Dindir, İbadeti Cemevi’dir” başlığıyla haber yapılmıştır.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün tarafında “Alevilik bir dindir, ibadeti Cem’dir” talebiyle T.B.M.M. Başkanı’ndan Mecliste bir Cemevi açılması talebinde bulunmuş.

Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek konuyu Diyanet’e sormuş Diyanet Alevilik İslamın içindedir.İbadet yeri Cami’dir demiş. Diyanet Alevilik İslamiyet’in içindedir dediği doğrudur. Alevilerin ibadet yeri Cami’dir doğru değildir. Hüseyin Aygün Aleviler üzerinde gündem yaratacak macera aramasın. Macerayı mecliste yaratsın. Bu toplumun değerleriyle oynamasın. Hüseyin Aygün kendisi bir Alevi çocuğu olabilir ama Alevi gibi yaşamadığını çok iyi biliriz.  Hüseyin Aygün Alevilerin dini referansı değildir. Aleviler adına sadece Alevi Seyit Ocakları olan inanç önderleri referanstır. Alevi dernek ve vakıfları Aleviler adına inanç üzerinden söz söyleme haklarına sahip değildirler. Hüseyin Aygün ve bu düşünceye sahip olanlar, özellikle katı Sosyalistler, Materyalistler tarafından Aleviler üzerinde yeni bir tarih yaratma düşünceleri vardır. Aleviler katı sosyalistler materyalistler fikriyatına monte etmek istemeleri Aleviler Hüseyin Aygün ve onun düşüncesinde olanlar tarafından hızla asimle olmasına en büyük nedendir. Bunlar özellikle Alevi telolojisi üzerinde ahkam kesilerek bir yol göstericisi işlevini yapmaya çalışıyorlar. Sosyalistler materyalistler birer harici olarak Abdurrahman Bin Mülcem gibi Alevi Seyit ocaklarına saldırmaktadırlar. Alevilerin kendi inançsal kimliklerini reddedilişi İnancın gereklerini uygulamaktan kaçınılması ne yazık ki daha da hızlanıyor. Özellikle genç kuşaklar üzerinde ki bu kesimlerin kayda değer etkisi göz önüne alındığında alevi kimliğinin inancının felsefesinin geleceği aktarımı konusunda alevi inanç önderlerinin daha fazla gayret göstermeleri gerekmektedir. Aksi halde Hüseyin Aygün ve bu düşünceyi paylaşan Alevi Dernek ve Vakıf Yöneticilerinin bu yanlış bilgilendirme ve söylemleriyle 50-60 yıl sonra tartışılacak Alevi inancı kalmayacaktır. Bunlar alevi yoluna uymadan alevi yolunu kendilerine uydurmaya çalışıyorlar. Hüseyin Aygün bilmesi gerekli olan ana kaynağımız olan Ahmet Yesevi Halacı Mansur Seyit Nesimi, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal-Fuzuli, Ebu Müslüm Horasani, Ebul Vefa gibi seyitlerin ve diğer yol erenlerinin düşünce dünyasındaki söz ve söylemlerini ve söyledikleri dili kullanarak aleviler 1400 yıldır inancını ve kültürünü yaşamaktadır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim