Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Kalkınma Kurulu’nun 21 Haziran 2012 Perşembe günü saat 14.00’de İzmit Emex Otelde yapılacak 2012 Yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı için Başkan Halit Uçar basın mensuplarına bilgi verdi.

Kalkınma Kurulu’nun çalışmalarında da bahseden ve özellikle Anayasa konusunda yapılacak ‘ Beyin fırtınası’ çalışmasını önemsediklerini ve katkı beklediklerini ifade eden Kalkınma Kurulu Başkanı Halit Uçar’ın açıklaması şöyle:

‘2009 Yılında Bakanlar Kurulu kararına istinaden kurulan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bölgesinde yatırımların, planlanması, programlanması ve uygulanması, işbirliğinin geliştirilmesi, proje bazlı iş kültürünü yaygınlaştırma ve destek programlarıyla her konuda öncülük yaparak bölgesel kalkınmada önemli bir görev üstlenmektedir. Kalkınma Kurulu Bölgedeki il ve ilçe yönetimleri, yerel yönetimler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 100 üyesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın danışma organı olarak görev yapmakta ayrıca faaliyetlerin denetiminin de yapıldığı bir organ olarak mevzuatla ile belirlenen çalışmaların yönlendirilmesine de katkıda bulunmaktadır.

Kalkınma Kurulumuzun 21 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te İzmit Emex Otelde yapacağı 2012 Yılı 2.Olağan toplantısının en önemli özelliği, halen TBMM’de devam eden Yeni Anayasa çalışmalarına vereceği katkıdır. Alanında uzman Akademisyenler tarafından yönetilecek, ‘ Yeni Anayasa temelinde  ‘ Kalkınma Kavramı ve Bölgesel Kalkınma Anlayışı ‘ yapılacak bir beyin fırtınası çalışmasıyla geniş bir şekilde ele alınacaktır. Kalkınma Kurulumuzu oluşturan toplumumuzun hemen her kesiminin temsilcileri olan 100 Değerli üyemizin bu önemli çalışmaya katılacağına, ülkemizin geleceğinin şekillendirileceğiz toplumumuzun büyük beklentisi olduğunu bildiğimiz Yeni Anayasa için görüş ve önerilerini dile getireceğine inanıyorum. 

Ülkemizdeki 26 Kalkınma Ajansının Kalkınma Kurulları başkanlarının da davet edildiği bu beyin fırtınasında ortaya çıkan görüş ve önerilerin toplumumuzun her kesiminin beklentilerini karşılaması hedeflenmektedir. Yeni Anayasa’da  kalkınma kavramı ve Bölgesel kalkınma anlayışı beyin fırtınası çalışmasıyla her yönüyle ele alınacak. Ortak kabul gören görüşler TBMM’deki Anayasa Yazım çalışmalarını yürüten komisyona bir rapor halinde iletilecektir.

Kalkınma Kurulu’muzun  21 Haziran 2012 Perşembe günü saat 14’te İzmit Emex Otelde yapılacak toplantısında 6 Şubat 2012 Pazartesi günü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştiren son toplantıda alınan kararlar kurula okunacaktır. Toplantının önemli gündem maddeleri arasında, Bağımsız denetim raporunun sunumu ve değerlendirilmesi, 2012 Yılı Ajans faaliyetleri ile 2012 yılında gerçekleştirilen destek programları hakkında bilgi sunumu, bir sonraki toplantının gündem yer ve saatinin tespit edilmesi de yer almaktadır.

Kalkınma Kurulu Üyelerimizin toplantıya kolaylıkla ulaşımlarının sağlanabilmesi için aşağıdaki yer ve saatlerde Kocaeli’ye servis düzenlemesi yapılmıştır.

Sakarya Üyelerimiz için      : Sakarya Büyükşehir Belediyesi Önü Saat:13:00

Düzce Üyelerimiz için         : Düzce Valiliği Önü Saat:12:00

Bolu Üyelerimiz için            : Bolu Belediyesi Önü Saat:11:30

Yalova Üyelerimiz için         :Yalova Belediyesi Önü Saat:11:30

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2012 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantımızın, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ederim.

Editör: TE Bilişim