Çınarcık Belediyesi uzun süredir uğraş verdiği ‘Mavi Bayrak’a yakında kavuşuyor. İlçedeki Kum Plaj’da inceleme yapan yetkililer ‘Mavi Bayrak’ tabelasını asarken yakın zamanda bayrağın da çekileceğini müjdeledi.
Çınarcık Belediyesi, ‘Mavi Bayrak’ çalışmaları konusunda mutlu sona ulaştı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri son olarak Kum Plaj’da inceleme yaptı. TÜRÇEV Ulusal Koordinatörü Almila Kından Cebbari ve yetkililer plajı çevre temizliği, can güvenliği, hizmetler ve genel kriterler bakımından denetleyerek tabelayı astı. Cebbari, tesislerde genel anlamda bir sorun bulunmadığını, bir sonraki gelişlerinde Mavi Bayrak’ın asılacağını müjdeledi.
Heyet ardından Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Kubeysi Ayaz ile birlikte Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt’u ziyaret etti. Kurt’a incelemeler ve süreç hakkında bilgi veren yetkililer ‘Mavi Bayrak’ın yakın zamanda asılacağını ifade etti.
Başkan Kurt da ‘Mavi Bayrak’ konusunda uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek “Çalışmalarımızın karşılığını almış olmak mutluluk verici. İnşallah en kısa zamanda mavi bayrağı plajlarımızda görürüz. Turizmde iddialı hale gelebilmek açısından bu gelişme bizim için önemli. Biz de belediye olarak bu konuda üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim