Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırının yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen anma programı yoğun bir katılıma sahne oldu. Burada konuşan Yalova Üniversiteli AK Gençler tarafından Mavi Marmara saldırının yıldönümünde anma programı düzenlendi. Düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Yusuf ziya Öztabak, AK Parti Gençlik kolları Başkanı Furkan Karamercimek ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci de katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını Üniak Birim Başkanı Hasan Birişik yaptı. Birişik, “Bu akşam tıpki Mavi Marmara gibi, üniversiteli ak gençliğin gönüllerinden vira bismillah diyen bir gemi daha yola çıkmıştır. Üniak, hak mücadelesinde bir an tereddüde düşmeyen bir kuruluştur. Bu akşam şahadet şerbetini içen ve yiğit kadınlar ve yiğit erkekleri anmak için toplandık. Kişiyi davası anlatır. Davası hak, birlik ve beraberlik olanın yolu kutlu bir yoldadır. Mavi Marmara şehitleri ve yiğitleri de bin an olsun ümitsizliğe düşmediler. Ne olursa olsun, zalimin maskesinin düşürmenin mazluma el uzatmanın, insani yardım yapabilmenin ve en önemlisi kardeşliğin peşinden gitmişlerdir. Müslüman kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmamışlardır. Devletimiz ne derece güçlü ise, milletimiz de o derece güçlüdür. Bir de davası şer olanlar var. Kendileri bir iş yapmadığı halde, başkalarının işini de mani olanlardır. İşte bunlar, vatanımızı bölmeye çalışan, hendek kazan zihniyettir. Hak davaya gönül verenler, çıktıkları yoldan geri dönmemeye kararlıdırlar. Üniak olarak, çıktığımız yolda kardeşlik köprüleri kurmanın, birlik ve beraberlik mesajlarını tekrar tekrar dile getirmenin ve bu dünyaya güzel şeyler bırakmanın peşinde olacağız” ifadelerine yer verdi. 
Programda konuşan Avukat Gülden Sönmez ise dünyada dökülen kan ve göz yaşının büyük bölümünün Müslümanlara ait olduğunu dile getirdi. Sönmez konuşmasında, "Gazze’de abluka devam ediyor. Mavi Marmaralıların gitmesi gerekenlerin günlerdeyiz. Fark eden bir şey yok. Dünyanın her tarafında kan ve gözyaşı dökülüyor. Bu dökülen kan ve gözyaşının çok büyük bir kısmı Müslümanların kan ve gözyaşı. Hesabı en sorulmayan şey diye sorulsa; Müslümanların kutsalları, Müslümanların canları olmuş. Biz her zaman bu mücadelenin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz hayattayken zulümlere karşı nasıl başa çıkabiliriz, bunun gayesi içerisinde olmalıyız. Biz derdimizi dünyada olan biteni sadece televizyondan izlemek değil; gerçekten derdi ile dertlenen Müslüman halkların ne yapabileceklerini konuşmak istiyoruz. Bugün, Yalova’daki bir genç kız ve ya erkek, dünyanın öbür ucunda zulüm gören bir kadın için ne yapabilir. Müslüman olsun ya da olmasın.Çok büyük başa çıkılmaz bir durum ortada yok. Hepimiz Müslümanız. Yeryüzünde bulunmamızın  tek bir sebebi var. O da yeryüzünde adaleti hakim kılmaktır. Gücümüz yeter mi? Gücümüzün yeteceğine iman etmişiz ve Müslüman olmuşuz. En azından, ‘Ya Rabbi senin rızan için, Gazze’deki, Suriye’deki ve Mısır’daki mazlumlar için sen bize güç ve imkan ver’ diye niyet etsek, bu işe başlamış oluruz ve dünyayı değiştirme fırsatı buluruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim