Komisyonların raporları doğrultusunda İl Genel Meclisi’nin vereceği karar şekillenecek. Müteşebbis heyetinde İl Özel İdaresi, Yalova Belediyesi ve YTSO temsilci olarak yer alıyordu. Belediye, geçtiğimiz ay aldığı kararla %6’lık hisse payıyla artı bir hisselik obsiyonla yeni oluşumda yer almaya onay vermişti.

Alkış, süreci anlattı

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin Yalova Bilişim İhtisas OSB Müteşebbis heyetinde katılımcı olarak yer almak istediğini, bu talebin OSB Müteşebbis Heyeti tarafından kabul gördüğünü aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, “İl Özel İdaresi’nin yeni oluşacak Bilişim İhtisas OSB oluşumu içindeki ortaklığının devam ettirilmesi halinde yönetmelik gereği en az %6 ve katları oranında hisse payının yeniden belirlenmesi ve 15 kişiden oluşan müteşebbis heyette yer almak üzere hisse oranında asil ve yedek üye seçilmesi gerekecek. Bilişim OSB ilk gündeme geldiğinde geçerli olan kanunda belediyeler ve İl Özel İdareleri asıl aktörlerdi. Ancak 2011’de bu yasa değişti, şimdi ticaret ve sanayi odaları olmazsa olmaz. Ama biz geçmişten gelen bağımız ve muktesep hakkımız nedeniyle müteşebbis heyette yer alıyoruz. Konu bununla ilgili” diye konuştu.

Akay Uzlaştırma Komisyonu toplantısı ile ilgili bilgi verdi

Meclis üyesi İbrahim Akay da, geçtiğimiz ay Yalova Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ve uzlaşmazlıkla sonuçlanan ‘Uzlaştırma Komisyonu’ toplantısında, bu alanda arazileri olan şahısların hem m2 birim fiyatının 55 TL olarak belirlenmiş olmasına, hem de buraya hiçbir şekilde el değemediklerine dair sıkıntılarını dile getirdiklerini aktardı. 55 TL’lik m2 birim fiyatının nasıl belirlendiğini aktaran, dönemin fiyat tespit komisyonunda da yer alan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, bu fiyatın şimdi vatandaşlara yeterli gelmediğinin görüldüğünü ancak bununla ilgili anlaşmazlığın yargının çözeceğini, bu durumda fiyatın 55 TL’den az ya da çok olabileceğini aktardı. Konu, değerlendirilmek üzere oybirliğiyle komisyonlara havale edildi.
Editör: TE Bilişim