Yalova Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantıları sürüyor. Bu kapsamda ayın 3. oturumunda Türkiye'de ilk olacak Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı görüşüldü. Orman Müdürlüğünden tahsis edilen 32 dönüm alan üzerinde yer alacak olan parkta sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri gerçekleştirilebilecek. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Br çok çevre ilden bile bizim sınırlarımıza köpek getirip bırakıyorlar. Biz bu hayvanları sadece kısırlaştırıp küpeleyerek sokağa bırakmak zorundayız. Ama bu park sayesinde kendi doğal yaşam alanlarında bu hayvanlara bakılabilecek. Bu Türkiye'de ilk uygulama olacak" dedi. 

Salman'ın konuşmasının ardından Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı'nın yapılmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.

Yalova'ya 450 servis Aracı Lazım

Yalova Belediyesi Trafik Komisyonu tarafından Yalova Belediyesi Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde yapılması istenen değişiklik için Yalova Üniversitesi'ne hazırlatılan rapor Yalova'da 400-450 aralığında Servis aracına ihtiyaç duyulduğunu ortaya koydu. Raporu meclise Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız okudu. Yıldız, "Yapılan çalışma sonrasında hazırlanan rapora göre ilimizde halen öğrenci taşımasında çalışan 183, işçi taşımasında çalışan 223 olmak üzere toplamda 406 adet servis aracı var. Ancak bu sayının 400-450 aralığında olması gerekli. Yine Yalova'da ki servis sayısının belirlenebilmesi için her 3 yılda bir il nüfusu, öğrenci sayısı ve çalışan sayıları göz önünde tutularak araştırma yapılması ve ihtiyaç oranında artışa gidilmesi lazım" dedi.
Meclise verilen bu bilginin ardından Yalova Belediye Meclisi Yalova Belediyesi Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını oy birliği ile kabul edildi.

Parke Taşlar Vatandaşlara Satılacak

Diğer yandan Yalova Belediyesi yol yapım çalışmalarından çıkan eski parke taşların vatandaşlara satılması kararını aldı. Meclis çıkacak taşların kamyon başına 50 TL karşılığında vatandaşlara satılmasına karar verdi. 

Editör: TE Bilişim