İl Genel Meclisi nisan ayı oturumlarının ilk gününde başkanını seçen Meclis, bu kez de encümen üyelikleri ile İhtisas Komisyonu üyeliklerine seçim gerçekleştirdi. Yapılan gizli oylamada İl Genel Meclisi encümen üyeliklerine AKP’li Yaşar Demirel, Fehmi Öncü ve Muharrem Soyer seçilen isimler oldu.
Encümen üyelerinin seçiminin ardından Meclis 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince İhtisas Komisyonlarının seçimini gerçekleştirdi. Meclis yeni dönemde görev yapacak olan Plan Bütçe Komisyonu’na 7 üye, İmar Bayındırlık Komisyonu’na 7 üye, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu’na, Tarımsal Hizmetler, Araştırma Geliştirme ile İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonlarına ise 5’er üye seçimini gizli oylama ile  gerçekleştirdi.
Encümen ve İhtisas Komisyonları seçimlerinin ardından Meclis; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 39. maddesi ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanununun 41. maddesi gereğince hazırlanan Yalova İl Özel İdaresinin 2015 Yılı Faaliyet Raporunun, 5302 sayılı yasanın 10. ve 18. maddeleri gereğince İl Genel Meclisi tarafından değerlendirilmesi teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporu görüştü. Rapor hakkında söz alan CHP’li İl Genel Meclis üyesi Bahar Doğan, “Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz 2015 yılında iyi bir performans gösterdi. Sayın Valimize de bize gösterdikleri destek için teşekkür ediyorum. Kendisi özellikle köylerdeki asfaltlama işlerini bizzat takip etti. Önemli olan halkımıza en iyi hizmeti verebilmektir. İnşallah 2016 yılında da başarılı hizmetlere imza atarız” dedi.
Ardından söz alan  AKP’li İl Genel Meclis üyesi Murat Bektaş, “Meclisimiz yeni dönem için çalışacak komisyon üyelerini seçti. Yalovamız için hayırlı olmasını diliyorum. CHP Grubu’na da iyi niyet ve nezaket kardeşliği örneği sergiledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim