İl Genel Meclisi Ağustos ayı olağan toplantılarına başladı. Meclis, Ali Rıza Alkış başkanlığında ilk oturumunu gerçekleştirdi. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’da Meclis’in çalışmalarını yakından takip etmek üzere, birinci birleşime katıldı.

 Meclis üyeleri tarafından reddedildikten sonra bir daha görüşülmek üzere Valilik makamınca Meclise iade edilen Otoyol projesi kapsamında Yalova sınırları içerisinde yapımına başlanacak sanat yapılarının (köprü, viyadük, yol) inşaa faaliyetleri için gerekli betonun temini amacıyla Hersek ve Handere’de beton santral tesisinin kurulması için geçici izin verilmesi konusu Meclis gündemine tekrar geldi.

Bahar Doğan, “Eğer Meclis valiliğin dediklerine uymak zorunda ise burada toplanmanın bir anlamı yok”

Vali Esengül Civelek tarafından tekrar görüşülmesi için Meclise gönderilen gündem maddesi için komisyon raporlarında onay verilen bir konunun hiçbir gerekçeye dayandırılmadan Meclis üyeleri tarafından neden reddedildiği sorgulandı. Bu anlamda CHP’li Meclis Üyesi Bahar Doğan’da, “Eğer Meclis valiliğin dediklerine uymak zorunda ise burada toplanmanın bir anlamı yok!. Vali Esengül Civelek’in gündem maddesi hakkında Meclise karşı vermiş olduğu ifade doğru değil. Kimse bizi komisyon raporlarına uymaya zorlayamaz” dedi.

 Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, “Yüklenici firma Handere’de kurmak istediği geçici beton santralini tershane bölgesinde bulunan ve kullanılmayan beton santraline kurmak istediğini son dakika olara bildirdi. Handere’de kurulması planlanan geçici beton santralin askeriyeye yakın olmasından cihazlara zarar vereceği firma tarafından bildirildi. Bu konuda Meclis’ten gündem maddesinde revize yapılmasını talep ettiler” dedi.

 Bunun üzerine söz alan Meclis Üyesi Bahar Doğan, “Handere’deki askeriye kalktı. Yıllardır burada askeriye yok. Yüklenici firmanın belirttiği üzere askeriye olmadığı gibi askeriyenin hiçbir hassas cihaz bu bölgede bulunmamaktadır” dedi.

Toplantının diğer gündem maddesine geçilmeden Milletvekili Temel Coşkun, Meclis çalışmalarını çok başarılı bulduğunu ifade ederek Meclis’in gündem maddelerini itinalı bir şekilde incelediğini ve Yalova’nın menfaatleri doğrultusunda siyasi farklılıklar gözetilmeksizin birliktelik içerisinde kararlar alındığını vurguladı.

 İl Özel İdaresi’ne 1 adet greyder satın alınması ve atıl durumdaki Mercedes marka damperli kamyonun arozöze dönüştürülmesi için yeterli ödenek olmadığından ilave ödenek ayrılması konusu Meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Meclis üyeleri ikinci el greyder mi yoksa sıfır model greyder mi alacaklarını 5’nci birleşimde komisyonlardan gelecek rapor sonrasında kararlaştıracaklar.

 Günlerdir Yalova’nın kamuoyunu meşgul eden Termal İlçesi Akköy Köyü’nün içme suyu sorununun çözüme kavuşması için gereken müdahaleyi yapmak üzere Gökçe barajı içme suyu arıtma tesisinden Akköy’e direkt içme suyu isale hattı döşenmesi işinin Yalova Belediye ile ortaklaşa gerçekleştirilmesi konusu Meclis üyeleri tarafından görüşüldükten sonra komisyonlara havale edildi. Önümüzdeki günlerde Meclis üyeleri bu konu ile ilgili kararını verecek.

Editör: TE Bilişim