Haziran ayı ilk oturumunda okunan Aksa Genel Müdürü Cengiz Taş imzalı davetiyelerde, ilk fazı devreye alınan kömür yakıtlı termik santrali gezmek ve yeni yatırımlarla ilgili bilgi vermek üzere meclis üyeleri fabrikaya davet edildi. Bu ilginç davetin yanı sıra Meclis’te bazı ilkler de yaşandı.

 

DAVET, MECLİS ÜYELERİNİ İKİYE BÖLDÜ

 

Davet, meclis üyelerini de ikiye böldü. Termik santral gezisine CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bahar Doğan kesinlikle katılmayacağını dile getirirken, eski CHP’li yeni AKP’li Mehmet Erdem geziye basın mensuplarının da alınmasının yerinde olacağını, Bağımsız Güven Yılmaz ise bu gezide yer almanın faydalı olacağını düşündüğünü söyledi.

 

 

KÖMÜRLÜ SANTRALİN İLK FAZI TAMAMLANDI

 

Yalova’da çevrecilerin protestolarının hemen akabinde ve Çevre Haftası’na denk gelen bu ilginç davet, santralin kapılarının resmi olarak ta ilk kez Yalova’nın siyasilerine açılması anlamına geliyor. Davet metninde,  “Yalova’nın ekonomik ve sosyal hayatına 40 yılı aşkın süredir katkı sağlayan şirketimiz, mevcut doğalgaz santraline ek olarak gerçekleştirilen enerji santrali yatırımının ilk fazını tamamlamış, geçici kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılmıştır. Termik santralin tamamlanan ilk fazını sizlere yerinde gösterebilmek ve yeni yatırımımız hakkında bilgi vermek amacıyla İl Genel Meclisi üyelerimizi tesislerimizde ağırlamayı arzu etmekteyiz. Tesisimizin devreye alınmasının hemen ardından kapılarımızı ilk kez sizlere açacağımız bu toplantıyı katılımınızla onurlandırmanızdan mutluluk duyarız” ifadesi yer alıyor. Meclis üyelerinin katılacağı santral gezisi, yarın sabah 10.00’da gerçekleşecek. Fabrikada yapılacak sunumun ardından yapılacak tesis gezisi ve öğle yemeği ile program sona erecek.

 

MECLİSTE İLKLER YAŞANDI

 

Öte yandan Meclis’in Haziran ayı gündeminde ilkler de yaşandı. Yeni Başkan Alkış’ın uygulamaları doğrultusunda, meclis üyelerine ilk kez sadece içecek olarak su verildi, çay servisi yapılmadı. Ayrıca Eski Başkan Atalay Beştaş ta, ilk kez muhalefet sıralarında yer alarak MHP’li üyelerin arasında oturumu takip etti. Bir diğer ilk ise, gündem maddelerinin Başkan Alkış tarafından yapılan düzenleme ile hangi gün hangi maddelerin görüşüleceğinin kesinleştirildiği programın uygulanmaya başlaması oldu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim