İl Genel Meclisi üyelerinin bir gün sonrasında ise bu kez Yalova Belediye Meclis üyelerinden bir grup santrali gezdi.

 

Erdem, “Çok beğendim”

 

Termik santralin ilk fazının tamamlandığının duyurulduğu ve yeni yatırımlar hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla gerçekleştirildiği belirtilen davete, AKP’li meclis başkanı Ali Rıza Alkış, meclis üyeleri Hasan Nergiz, Mehmet Erdem, Mehmet Gökmenoğlu, Hasan Günay, Murat Kaya ve Alaattin Altuntaş’ın yanı sıra, bağımsız üye Güven Yılmaz’ın da katıldığı belirtiliyor. Santrali gezen isimlerden Mehmet Erdem, santralde her türlü önlemin alındığını gördüğünü ve baca gazlarının da kontrol altında tutulduğunu ifade ederek, “Kömür bile el değmeden santrale aktarılıyor. Ben santrali çok beğendim” diye konuştu.

 

15 üyeden 8’i katılmadı

 

Öte yandan muhalefet üyeleri ise santral gezisine katılmadı. Geziye katılmayanlar arasında Çiftlikköy’ün AKP’li meclis üyesi İbrahim Akay’ın da bulunması dikkat çekti. CHP’li Bahar Doğan ve Altuğ Doğan, MHP’li Hasan Çetinkaya, Mustafa Nurten ve Tamer Ergün ile bağımsız Atalay Beştaş’ın santral davetine ilgi göstermeyerek katılmadığı öğrenildi.

 

Enerji santrali ile ilgili teknik bilgi verildi

 

Aksa’dan yapılan açıklamada ise, “Yalova’nın ekonomik ve sosyal hayatına 40 yılı aşkın süredir katkı sağlayan Aksa Akrilik Kimya, mevcut doğalgaz santraline ek olarak gerçekleştirdiği enerji santralinin devreye girmesinin hemen akabinde 6 Haziran 2012 Çarşamba günü Yalova İl Genel Meclis Üyelerinden, bugün ise Yalova Belediye Meclis Üyelerinden bir grup üyeyi tesisinde ağırladı. Türk tekstil endüstrisine akrilik elyafı getiren ilk kuruluş olan Aksa’nın Genel Müdürü Cengiz Taş, enerji santraline ilişkin teknik bilgi vermek ve meclis üyelerinin yatırıma ilişkin sorularını yanıtlamak için önce Yalova İl Genel Meclisi Üyelerine ardından da Yalova Belediyesi Meclisi üyelerine kapılarını açtı” denildi.

 

Editör: TE Bilişim