Gündemin yedinci maddesi olan Şehir içi toplu taşımacılık yönetmeliğinin hazırlanması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün  teklifinin görüşülmesi esnasında gergin anlar yaşandı. Temmuz ayının ilk toplantısı 10 dakika, 2.cisi 3 dakika, 3.cüsü ise yaşanan tartışmalardan bir saatin üzerinde geçti.

 

Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, Trafik Komisyonu’na 10 günlük süre vererek olağanüstü meclis yapılacağını öngörmesi üzerine süreyi kısa bulan komisyon başkanı Fahrettin Yıldız, daha fazla süre istedi. AK Partili meclis üyelerinin de Fahrettin Yıldız’a destek olmaları üzerine Koçal, komisyona verdiği görevi geri çekti. AK Partili meclis üyelerinin buna da itiraz etmesi üzerine sinirler daha da gerildi.

Trafik Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız, koni ile ilgili raporu meclisin huzurunda okudu. Belediye Başkanı Yakup Koçal da, Ulaşım Ana Planı’nın hayata geçirilmesi konusunda geriden gidildiğini ifade ederek, “Çalışmalara hız verilmezse halka verdiğimiz sözü zamanında tutamayız” dedi.

 

Öte yandan tokideki Yalova belediyesine ait iki dairenin  yakında camii olmadığı için yaz kuran kursu açılması için müftülüğe tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim