Yalova Belediye Meclisi Ocak ayı 2'nci oturumunda 2013 yılının gelir ve giderlerini denetleyecek olan Denetim Komisyonunu belirledi. Meclis Başkanı Kasım Avar komisyonun 3 kişiden oluşturulmasını talep edince, DP'li Halit Güleç ve CHP'li Kadir Ofluoğlu buna itiraz etti. Yıllardır 5 kişi olan komisyonun neden 3 kişiye düşürüldüğünü soran Halit Güleç bu tutumun yanlış olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Kasım Avar meclisin kaç kişiden oluşturulacağını oylatmak isteyince CHP'li Kadir Ofluoğlu, "Burada önemli olan sizin zihniyetiniz. Siz neyi gizlemeye çalışıyor, neyin üstünü örtüyorsunuz" dedi. Meclis Başkanı Kasım Avar ise Ofluoğlu'na, "Sizi sükunete ve terbiyeli olmaya davet ediyorum" deyince CHP'li Kadir Ofluoğlu kelimenin tam anlamıyla küplere bindi. Ayağa kalkan Ofluoğlu Kasım Avar'a, "Sen kimsin beni sükunete, terbiyeye davet ediyorsun. Haddini bil. İktidar oldunuz ama adam olamadınız" dedikten sonra CHP'li Baydur Bilen'le birlikte meclisi terk ettiler.

Ardından yapılan oylamada Adem Gülsün, Kasım Avar ve Neriman Aydın Denetleme Komisyonuna seçildi.
DP'li Halit Güleç ise duruma tepki amacıyla oy kullanmadı. Meclis çıkışında görüşlerini ortaya koyan DP'li Meclis Üyesi Halit Güleç, "9 yıldan beri usul gereği 5 kişiden oluşan komisyon ne oldu da 3 kişiye düşürüldü. Bu komisyonda muhalefet partilerinden de üye olması gerekirken tamamı iktidar partisinin üyelerinden oluşturuldu. Şimdi kim kimi denetleyecek. Bu denetim ne derece şeffaf olacak. Bunun olmaması lazımdı" dedi.

Meclis Başkanı Kasım Avar ise Kadir Ofluoğlu'nun sözlerini ve tutumunu eleştirerek, "3 kişide 5 kişide olsa komisyona isim vermeniz gerekir. Sayının kaç olacağına meclis karar verir. CHP grubunun bu konuda şov yapmasına gerek yok. Meclisin adabını bilerek üyelik yapmak gerekir. Bir meclis üyesinin nasıl davranması ve hitap etmesi gerektiğini mutlaka okuyup öğrensinler" diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim