Yalova Belediye Meclisi oy birliği ile Cumhuriyet Meydanın adının 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olmasına karar verdi. Mecliste demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.
Yalova Belediye Meclisi demokrasiye olan bağlılığı ve demokrasi şehitlerine verdiği değeri Cumhuriyet Meydanının adını 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirerek gösterdi.  Ak Parti Grubunun teklifi ile görüşülen ve oy birliği ile kabul edilen değişikliğin sonrasında söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "15 Temmuz'da halkımız demokrasiye sahip çıkmış ve canı pahasına korumuştur. Demokrasiyi korumak adına 239 insanımızı şehit verdik. Onların boşuna hayatlarını kaybetmediklerinin ispatı olarak bizde meydanımızın adını değiştirdik. Onları da uğurunda öldükleri demokrasinin değerini de hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.
AK Parti Gurup başkanı Kasım Avar ise, "Meclisimiz oy birliği ile meydana 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı adını vererek demokrasiye bir kez daha sahip çıkmıştır. Bu vesileyle 239 demokrasi şehidimizi de anıyor ve milletimizin bir kez daha böyle durumlarla karşılaşmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.
CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik ise, "Demokrasi bu toplumun ortak değerlerinden birisidir. 15 Temmuz'da toplumun her kesimi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak bu ortak değere canı pahasına sahip çıktı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim