Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri Ertan Şener ve Hüseyin İnce, merkeze bağlı köylerin doğalgaz taleplerini İl Genel Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Meclis üyeleri İl Genel Meclisi Başkanlığına sundukları önerge ile Yalova merkez köylerine de doğalgaz hattı getirilmesi konusunu meclis gündemine taşıdılar.  Konu ile ilgili CHP Grubu adına söz alan Meclis üyesi Bahar Doğan, “Hala imarlı yerlerde bile doğalgaz hattı getirilmesi ile ilgili olarak problemler yaşanıyor. Doğal gaz firması hat getireceği yerlere rant açısından kazanır mıyım diye bakıyor. Devlet bu firmayla sözleşme yaparken bazı şartlar getirmiştir. Firmayı kim kontrol ediyor? Şehre yakın yerler merkez köyler artık, şehirle birleşmiş durumda. Dağ köylerimiz odunla ısınabiliyor, ancak merkeze yakın köylerimiz için doğalgaz bir ihtiyaç” diye konuştu.
Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren AKP’li İl Genel Meclis üyesi İbrahim Akay ise ilgili firmanın şartnamenin de üzerinde Yalova’nın %90’ına doğalgaz getirdiğini belirterek, “Bizim bu konuda en doğrusu EPDK ile görüşmemiz. Çünkü şartname dışındaki yerlerde firma verimli mi diye bakıyor. Bizim bu konuda EPDK’ya başvurursak daha olumlu sonuç alırız” dedi.
Konu imarsız alanlarda doğalgaz hattı yapılıp yapılmayacağının hukuki boyutunun araştırılması amacı ile bütün komisyonlara oy birliği ile havale edildi.
Editör: TE Bilişim