Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Merosa’nın ihalede 10.147 m2’lik bir parsele talip olmasına rağmen ihale şartnamesindeki şartları yerine getirmediği için sözleşmesinin Yalova Belediyesi tarafından tek taraflı olarak feshedileceğini söyledi.

“Yeniden 10 dönümlük kısım için ihale yapılacak”

Başkan Yardımcısı Özsümer, “Merosa’nın ihaledeki 12 milyonTL’nin %30’luk kısmının ödemesi yapması, ayrıca kalan miktarın %70’i için de banka teminatı göstermesi gerekiyordu. Ancak bunu yapmadılar. Yasal olarak 365 bin TL’lik geçici teminatlarını belediye irat kaydediyoruz. Önümüzdeki günlerde 10 dönümlük bu kısım için yeniden ihaleye çıkılacak” diye konuştu.

“Biz bu işte kararlıyız”

Özsümer, çeşitli manipülasyonların şirketin böyle bir tavır almasına neden olmuş olabileceğini dile getirerek, “Biz bu işte kararlıyız. Gerek ihale öncesinde, gerekse ihalelerin tamamlanmasından sonra ‘girmeyin burası mahkemelik’ diyerek şirketleri caydırmaya çalıştılar. Bu yasal değil. İlgili makamlar gerekli takibi yapıyordur. Bu projeyi, ‘aman bu dönem olmasın’ diye engelleme çabasında olmak doğru değil. Bu Koçal’ın bir projesi değil, bu bir hükümet projesi. Bakanlığın sitesine girip bakın, turizmde marka şehirler oluşturulması hedefi var. Körfez Köprüsü ile birlikte Sabiha Gökçen Havaalanına mesafemiz 25 dakika olacak. Bu eski arboretum alanını turizm alanı yapan kendileri, sonra dava açan yine kendileri. Yalova halkından bir kişi bile buraya turizm gelmesin demiyor. Bunu Yalova halkına nasıl anlatacaklar?” dedi. Özsümer, yıllar önce Ford fabrikasının Yalova’da kurulmak istendiğini ama olmayınca herkesin dizlerini dövdüğünü hatırlatarak, “Bu proje kaçtıktan sonra dizlerinizi dövemezsiniz” diye konuştu.

Diğer firmalarda sorun yok

52 dönümlük Eski Arboretum arazisi, geçtiğimiz ay 2 kez ihaleye çıkmış, ilk ihalede 23 no’lu parseli Merosa, 22 no’lu parseli Alkaş, ikinci ihalede ise 15-16 no’lu parselleri Üstünoğulları Grup, 24 no’lu parseli ise adı açıklanmayan Arap bir işadamı almıştı. Özsümer, diğer 4 firmayla ilgili bir sorun bulunmadığını, Alkaş’ın ödeme şartlarına uyduğunu, diğer 2 firmanın ise ödeme planı istediğini sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim