Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Türkiye İş Kurumu (İşkur) işbirliğinde Yalova’da bulunan meslek lisesi son sınıf öğrencilerine Girişimcilik ve Girişimcilik Destek Programları ile İş Arama Teknikleri hakkında seminerler verildi. Her lisede ayrı ayrı seminerlerin düzenlendiği program kapsamında 11 meslek lisesindeki yaklaşık bin öğrenci İşkur yetkilileri tarafından İş Arama Yöntemleri, Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri, İş Arama Sürecinde Sık Yapılan Hatalar ve Mülakat Süreci hakkında bilgilendirildi. MARKA uzmanları ise öğrencilere, iş hayatına atıldıklarında iş aramanın yanı sıra değerlendirilmesi gereken bir seçenek olan ve çeşitli destek programları ile teşvik edilen girişimciliği anlattı. Girişimcilik semineri kapsamında, Kalkınma Ajanslarının Görevleri ve Destek Enstrümanları, Girişimcilik ve Girişimci Nedir, Girişimci Kişiliğin Özellikleri, İş Kurma Sürecindeki Temel Adımlar, Girişimcilerin Başarısız Olma Nedenleri, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ve TeknoGirişim Sermayesi Destek Programı gibi başlıklar hakkında öğrencilere detaylı bilgiler aktarıldı ve öğrencilerin konu ile ilgili soruları cevaplandı.

MARKA ve KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü ile Doğu Marmara Bölgesi’nde sınırsız sayıda girişimcilik eğitimi düzenleme yetkisine sahip olan Ajans, bölgede başlattığı Girişimcilik Hareketi kapsamındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yalova Üniversitesi ile üniversite öğrencilerine girişimcilik eğitimi verilmesi yönünde işbirliği protokolüne imza atılmasının ardından Yalova’da bulunan meslek lisesi son Oleybet sınıf öğrencilerine yönelik Girişimcilik ve Girişimcilik Destek Programları Bilgilendirme Seminerleri’nin düzenlenmesi ile girişimcilik kültürünün geniş kitlelere yayılmasının sağlanması ve bu yönde bir bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Yalova ilinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılım sağlayan 240 girişimci adayından 218 kişinin sertifika alarak KOSGEB Yeni Girişimci Destek Programına başvuru yapma hakkı kazandığını belirten MARKA Genel Sekreteri Erkan AYAN, KOSGEB’in, Yeni Girişimci Destek Programı üzerinde revizyon çalışmaları yürüttüğünü ve yeni dönemde programın daha etkin hale getirilmesi ile iş kurma sürecinde sunulan imkanların zenginleştirileceğini ifade etti. Ayan, destek programı içeriğinin 30 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi olarak güncellenmesi ve destek kalemlerinde çeşitli değişikliklerin yapılmasının revizyon kapsamında beklenen düzenlemeler arasında yer aldığını söyleyerek girişimcilerin detaylı bilgi için her ilde bulunan Yatırım Destek Ofislerine danışmalarını önerdi.

Yalova ilinde 2012 yılı itibariyle her ay düzenli olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri gerçekleştirilmekte olup iş fikrini hayata geçirmek isteyen kişilerin eğitimlere Doğu Marmara Kalkınma Ajansının resmi internet sitesi (www.marka.org.tr) üzerinden online başvuru yapması gerekmektedir. Mayıs ayı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvuru süreci devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim