Mevlana Celaleddin Rumi vuslata erişinin 744. yıldönümünde Yalova'da anıldı. Bahçeşehir Koleji tarafından hazırlanan programda Mevlana'nın hayatı sahnelendi.
Yalova Bahçeşehir Okulları tarafından Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen anma programına Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Yalova Bahçeşehir Okulları Kurucusu Mesut Acar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı okulun Türkçe Öğretmeni İbrahim Halil Akyol yaptı. Akyol, “Üzerinde en çok söz söylenen, yazılar yazılan ve araştırmalar yapılan bir kişi de Hz. Mevlana’dır. İnsan-ı kamil ve medeniyetimizin medarı iftiharı. Bugün insanlık Mevlana’ya ve onun ışık kaynaklarına daha çok ihtiyaç duymaktadır. Farklı dili konuşan, farklı dine inanan, farklı kültüre sahip olan milyonlarca insan Mevlana’nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve gereklerini daha iyi anlamaktadır. Günümüzde birçok ülkelerin dilinden düşürmediği insan hakları, medeniyet, eşitlik, hoşgörü ve sevgi gibi insanı insan yapan ve insanların bir arada yaşamasını sağlayan birçok kavramı bizim kültürümüz zaten yüzyıllar önce Mevlana ile 13’üncü yüzyılda açıkça belirtmiştir. Mevlana’nın en önemli eseri olan Mesnevi, birçok bilgi sunan önemli bir kaynaktır. Bu dünya klasiğinin merkezinde Kur’an ve yüce peygamberimizin tarihi tecrübesi yer almaktadır. Mesnevi’nin bize anlattığı insan, günümüz dünyasının muhtaç olduğu insandır” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Okul Öğrencilerinden Hüseyin Tuna şiir okudu. Programda ayrıca semazenlerin kıyafetleri giyim ve kuşamını anlatan bir de gösteri yapıldı. Programda Hz. Mevlana kılığında bir öğrenci tarafından da semazenler eşliğinde Mesnevi’den çeşitli örnekler anlatıldı.  Program, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilişim