MHP Yalova İl Başkanlığı ildeki işyeri tabelalarının Türkçeleştirilmesi ve Türkçe tabelası olan işyerlerine de özendirici bir takım uygulamalar yapılmasını için yapılan imza kampanyası ile toplanan 4 bin 792 adet dilekçeyi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a sundu.
MHP tarafından başlatılan ve işyeri isimlerinin ve tabelalarının Türkçeleştirilmesini isteyen imza kampanyası vatandaşlardan da büyük bir ilgi gördü. Toplanan 4 bin 792 adet imza MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ve MHP İl Yönetimi tarafından Yalova Belediyesine getirildi. Başkan Salman tarafından makamda ağırlanan Topçular burada kampanya ile ilgili bilgiler verdi. Topçular, "Atatürk'ün benim kentim dediği Yalova'da neredeyse Türkçe işyeri tabelası bulamayacağız. Fatih Caddesi köprüden ötesi neredeyse Arabistan gibi. Araç kiralaması yapan yerlerde İngilizce ve Arapça yazılar var. Türkiye'de miyiz yoksa yurtdışında mıyız kestiremiyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde Türklere mal satmak için işyeri tabelalarını Türkçeleştiren bir esnaf göremezsiniz. Bu sadece bizim ülkemize özel bir durum olsa gerek. Biz bu konuda belediyemizin mecliste konuyu görüşüp bir takım kararlar almasını istiyoruz. Ayrıca bu dilekçelerin bir örneğini de TBMM'ne göndereceğiz" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise kampanyanın son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu kampanyada bizde eşimle birlikte dilekçelere imza attık. Bende sizinle aynı düşünüyorum. Atatürk'ün Türk Dil ve Tarih Kurumu gibi önemli bir kurumun kuruluş çalışmalarını yaptığı Yalova'da her yerin yabancı dilde işyeri tabelaları ile kaplı olmasını tasnif etmiyorum. Bu dilekçeleri ve talebinizi meclise sunacağım. Sizi de böyle bir kampanyaya öncülük ettiğinizden dolayı kutluyorum" diye konuştu.
Ardından toplanan 4 bin 792 imzalı dilekçe MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular tarafından, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teslim edildi. 

Editör: TE Bilişim