Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, Yalova’daki dev tesisin otel etabına yapacakları 12 kral dairesiyle, sadece devlet başkanları ve başbakanlara tahsis edilecek “PresidentialSuit”in ile ilgili olarak, "Ülkemiz termal Turizm’de Avrupa’da 1’inci sırada olmasına rağmen devlet başkanlarını ağırlayacak bir tesis şimdiye kadar yoktu ilk kez tesisimizde bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

İstanbul’a en yakın termal su olma özelliğini taşıyan Yalova’nın turizm kapasitesini 3’e hatta 4’e katlaması beklenen   Yalova Termal Palace’ın, katma değerini özetleyen Orhan Karaderili, "Yalova, yatırım yapılmakta çok geç kalınmış bir yer. Bölge gerek termal, gerekse yaz turizmi açısından potansiyele sahip olmasına rağmen sadece 1800 yatak kapasitesi mevcut. 2200 yatak kapasiteli Termal Palace projesi Yalova’nın mevcudunun bile üstünde. Ortadoğuluların Yalova’ya olan ilgisini gördük. Yalova’da Arap zenginlerin para akıtacağı bir kalitede ve kapasitede bir tesis yok. Bu yüzden “Saray konsepti” ve lüksten daha fazlasını vaat ediyoruz” şeklinde konuştu.  

"Şeyhlere Satış Başladı"

  Orhan Karaderili, Yalova Termal Palace projesinin bölgeye kattığı değerden bahsederken, bölgenin yüzde bin değer kazandığını anlattı. Karaderili, “Yalova’nın termal sularının ve turizm kapasitesinin farkına varmış Araplar, akın akın bu bölgeye geliyor ancak pansiyonlar da kalıyorlardı. Lükse düşkün turistin kalabileceği bir tesis yoktu artık Termal Palace projesi ile bu açık kapatılacak. Şeyhlerde şimdiden alım yapmaya başladılar. Avrupalı bir turist, Türkiye’de 500 dolar döviz bırakıyorsa herhangi bir Arap turistin bıraktığı döviz 1500 doları buluyor. Bu yüzden Yalova’daki tesisimizde hiçbir lüksten kaçınmadık” dedi.

12 Kral Daireli Devremülk

  Yalova Termal Palace projesindeki, "Lüksün sınırlarını zorlayan" ibaresini anlatmak için gösterilebilecek en büyük örnek 12 kral dairesi. Dev otellerde bile 1 kral dairesi bulunurken Yalova Termal Palace'da 12 kral dairesi bulunduğunu vurgulayan Karaderili, "Ortadoğu’ya yönelik bir tesis yapıyorsanız buraya kralların, prenslerin veya kral gibi iş adamlarının gelmesini bekliyorsunuz demektir. Kralların aileleri geniş ve her biri burada lüksü istiyor. Tesisinizde bir kral kalıyorken siz bir diğer krala ‘odamız yok’ diyemezsiniz. Bu yüzden Yalova TermalPalace’a 12 kral dairesi inşa ediyoruz. Dairelerin her biri 256 metre kare ve her birinin terasında kendi yüzme havuzları mevcut olacak" şeklinde konuştu.

  Yalova’daki yatırımını gezerken karşılaştığı bir manzarayı anlatan Orhan Karaderili, “Dubai Şeyhi Mahdum’un eşinin 4 araçlık bir konvoyla Yalova’ya geldiğini gördüm. Bir oteli tamamen kapatmış ve bir hafta kalmıştı. Şeyhlerin, eşlerinin Yalova’da kalacağı bir tesis yok. Biz böyle bir tesis inşa ediyoruz. Çünkü eğer böyle bir tesis yaparsanız Şeyhler ve eşleri 1 ay yada daha fazla kalır Yalova’da” dedi.  

Devlet Başkanlarına Özel Presıdentıal Suıt

  2015 yılı içerisinde düzenlenecek dev bir açılışla, ilk etabı hizmete sokacak olan Yalova Termal Palace sadece devlet başkanlarını ve eşlerini ağırlayacak olan "Presidential Suit" yer alıyor. Bu oda devlet başkanları dışında hiç kimseye tahsis edilmeyecek. Bu hizmeti, prestij olarak gören Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, “Sadece devlet başkanları ve başbakanlarla, eşlerine tahsis edeceğimiz presidentialsuitimiz de mevcut olacak. Açılışımıza Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı da davet etmeyi düşünüyoruz. Gelirse en az bir gece “Presidential Suit”de ağırlamak istiyoruz. Yalova’yı istediğimiz kapasiteye kavuşturduğumuzda Suudi Kralı Abdullah’tan, Rusya Devlet Başkanı Putin’e, hatta Obama’ya kadar bütün liderleri bu odamızda isimlerine yakışır şekilde ağırlama niyetindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim