Yalova merkezde minibüs duraklarına park eden duyarsız sürücüler, durağa yanaşamayan minibüslerin trafik akışını olumsuz olarak etkilemesine neden oluyor. Yalova’da caddelere yerleştirilen dubalarla tek şerit halinde akan trafikte  şehiriçi  yolcu taşımacılığı yapan minibüs duraklarına park edilmesi tepkilere neden oluyor.
Yalova’da artan nüfusa paralel olarak motorlu taşıt sayısının da hızla artması şehir içi trafiği olumsuz olarak etkilerken bir de trafik işaretlerine uymayan duyarsız sürücüler  tarafından trafik akışı  engelleniyor.
Yalova’da son yıllarda önemli gündem maddelerinden birisini oluşturan şehir içi trafik sorunu konusunda Yalova Belediyesi de yaptığı düzenlemelerle çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak şehir içinde minibüslerin yolcu almak için zaten tek şerit olan caddede  durağa yanaşamamaları sorun yaratıyor. Emniyet Ekipleri de zaman zaman yaptıkları denetimlerde minibüs duraklarına park eden araçlara göz açtırmıyor. Hatalı park eden araçlar çekicilerle bulundukları yerden kaldırılıyor. Yetkililer şehir içi trafiğe çözüm bulmak amacı ile çeşitli önlemler alırken, vatandaşların da trafik işaretlerine uyulması konusunda duyarlılık göstermeleri  bekleniyor.

Editör: TE Bilişim