TÜVTÜRK tarafından ildeki jandarma v emniyet trafik şubesi ekiplerine yönelik araç muayenesi ve sahtecilik önleme bilgilendirme toplantısı Yalova Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Jandarma Alay Komutanı Jan. Alb. Osman Arslan, Yalova Emniyet Müdürlüğü Müdür Yardımcıları, TÜVTÜRK Bölge Müdürü Alper Demirel, Yalı Taşıt A.Ş Genel Müdürü Faruk Seyman, TÜVTÜRK Yalova İstasyon Amiri Vedat Çiçek ile trafik şubelerinde görev yapan güvenlik personelleri katıldı. Toplantıda konuşan TÜVTÜRK Bölge Müdürü Alper Demirel TÜVTÜRK'ün muayene istatistikleri hakkında bilgile verdi. Sözlerine TÜVTÜRK ve emniyet güçleri arasında yakalanan işbirliğine teşekkür ederek başlayan Demirel, "TÜVTÜRK 2007 yılından beri ülke genelinde araç muayeneleri gerçekleştiriyor. Her ne kadar özel sektör olsak da bu yapılan işin sahibi devlettir. Kural koyucu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıdır. Biz TÜVTÜRK olarak ülke genelinde 197 sabit istasyon, 3 motosiklet istasyonu ve 73 gezici istasyonla hizmet veriyoruz. 2013 yılında 9 milyon 200 bin araç muayenesi gerçekleştirdik. 2014 yılının Ağustos ayına kadar ise toplamda 6 milyon 240 bin araç muayenesi yapıldı" dedi.

Ölümlü Kazalarda %15 Düşüş Yaşanıyor

Sunumunda ülke genelinde yaşanan trafik kazalarının verilerine de yer veren Demirel, "2013 yılında 1 milyon 207 bin trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 274 bin 829 kişi yaralandı. 3 bin 685 kişi ise hayatını kaybetti. TÜVTÜRK'ün devreye girmesi ve istasyon ağını güçlendirerek muayeneleri arttırması ile birlikte trafik kazalarında yaşanan ölüm olaylarında da bir azalma gözlendi. 2009 / 2013 yılları arasında yaşanan trafik kazalarındaki ölüm olaylarında %15 oranında bir düşüş gerçekleşti. Bunda TÜVTÜRK'ün büyük bir katkısı var" diye konuştu.

En Fazla Kusur Ağır Vasıtalarda Yaşanıyor


Konuşmasında muayenelerde en fazla kusur oranının ağır vasıtalarda gerçekleştiğine de dikat çeken Demirel, "İstasyonlarımıza muayene için başvuran ağır vasıtalarda araç başına çıkan kusur sayısı diğer araç gruplarından çok daha fazla. Ortalama 10 araçtan 7-8'ninde kusura rastlanıyor" şeklinde konuştu.

Kayıp Kaçak En Fazla Motosiklet ve Traktörde


Ülke genelinde kayıtlı 179 milyon araç olduğuna dikkat çeken TÜVTÜRK Bölge Müdürü Alper Demirel, "Ülke genelinde kayıp kaçak oranlarına baktığımızda hafif araçlarda %26, ağır vasıtalarda %35, motosiklet ve traktörde %80. Bunda muayenede gecikmeye düşen vatandaşların TBMM'den çıkması beklenen yasanında etkisi büyük. Bu yasa bir kereye mahsus olarak vergilerde ve gecikme cezalarında ciddi indirimler sağlayacak. Bu yasanın çıkması ile birlikte kayıp kaçak oranlarında da ciddi bir azalma yaşanacağına inanıyoruz" dedi.


Editör: TE Bilişim