“AKP il binaları açıklama yapılamayacak yerler kapsamına alınmış!”

 

Eğitim Sen Yalova Şubesi Başkanı Fatih Tunç, “Sendikamıza yönelik baskıları protesto etmek için en demokratik hakkımız olan basın açıklaması polisin keyfi müdahalesi ile engellenmiştir. Arkadaşlarımız darp edilerek yaka paça gözaltına alınmış ve karakola götürülmüştür. Bu ülkede anayasa ve yasalarla basın açıklaması en demokratik hak iken valilik ve emniyet müdürlüklerinin keyfi uygulamaları ile galiba (!) AKP il binaları basın açıklaması yapılamayacak yerler kapsamına alınmış” diye konuştu. Tunç, aynı gün Kocaeli, Bursa ve diğer şehirlerdeki Eğitim Sen üyelerinin AKP il binaları önünde sorunsuz şekilde açıklamalarını gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

 

“Futbol taraftarına açık bize neden kapalı”

 

Yapılan engellemeyi Eğitim Sen’in 4+4+4 düzenlemesine muhalefeti, toplu sözleşme sürecinde KESK’in tutumu, 23 Mayıs grevinin etkili olması gibi başarıların hükümeti telaşlandırmasına bağlayan Eğitim Sen’liler, “Siyasi partilerin, futbol taraftarlarının rahatlıkla kullanabildiği yollar, alanlar, bizlere neden kapalı? Gerek anayasal gerekse yasal en demokratik hakkımız olan basın açıklaması yapma özgürlüğümüz Yalova’da keyfi olarak neden engellenmektedir? Eğitim emekçilerinin yerlerde sürüklenmesi, darp edilmesi, yaka paça gözaltına alınması, hangi ‘ileri demokrasi’nin sonucudur? Bizler, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma mücadelesini sürdürürken, bundan kimler rahatsız oluyor?” diye konuştu. Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Düzgün de, yapılan müdahalenin darpa döndüğünü ifade etti.

 

30 değil 18 gözaltı vardı, KCK açıklaması söz konusu değil”

 

Basına yansıyan haberlerdeki bilgi eksikliği ve yanlışlıklarına da değinen Eğitim Sen üyeleri, yazıldığı gibi 30 değil 18 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınan tüm isimlerin geceyarısı serbest bırakıldığını, gözaltı sürecinde polisin kendilerini çembere alarak bazı üyelerin sağlık raporu almasına neden olacak şekilde darp edildiği, olayları görüntülemek isteyen sendika sekreterinin polis tarafından itilip yere yuvarlanmak suretiyle görüntü almasının engellendiğini, olayda slogan atılmadığını, pankart açılmadığını, kortej oluşturulmadığını, yazıldığı gibi KCK tutuklamalarıyla ilgili bir açıklamanın söz konusu olmadığı, gösterinin izinsiz yapıldığının yazıldığını ancak bunun doğru olmadığını dile getirdiler. Eğitim Sen Başkanı Fatih Tunç, sendika genel merkezinden gelen hukukçuların yasal süreci başlattığını, gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim