Hareketsizlik nedeniyle ölümlerin artmasına dikkat çekmek için Muğla'dan yola çıkarak Brüksel'e kadar pedal basacak olan 4 akademisyen Yalova'ya ulaştı.
"NowWeMove"  Şimdi Hareket Zamanı adlı proje kapsamında Muğla'dan yola çıkan Akademisyen Feridun Ekmekci, MoveWeek İzmir Hareket Temsilcisi, Akademisyen ve Tıp Doktoru Serhat Ferahi Değimli, İngilizce Öğretmeni ve MoveWeek Karadeniz Ereğli Hareket Temsilcisi Emel Çalkam, MoveWeek Ege Bölge Sorumlusu ve Akademisyen Adnan Çangır Yalova'ya ulaştı. 45 gün boyunca pedal basacak olan akademisyenler 9 Eylül 2015 tarihinde Brüksel'e ulaşmayı amaçlıyor.
Proje hakkında bilgi veren Ulusal Eurovelo ve MoveWeek Ulusal Koordinatörü, Akademisyen Feridun Ekmekci, “Muğla, Didim, İzmir, Akhisar, Bursa, İstanbul ve Edirne ve sonra yurtdışına geçeceğiz. 2 bin 700 kilometreyi bisiklet üzerinde gideceğiz. Muğla’dan yola çıktık, 14 ülkeyi geçip turumuzu 9 Eylül’de Brüksel’de bitireceğiz. Bu ülkelerin her birinde sportif, kültürel etkinlikler yapılacak. Her bir etkinlikle farkındalık oluşturacağız. Fiziksel aktiviteden kaynaklanan sağlık sorunlarına dikkat çekeceğiz. Günlük hareketli yaşamın, yürümektir, asansör kullanmamaktır, küçük temel hareketlerin faydalarından bahsedeceğiz" dedi.
45 gün boyunca turlayacakları ülke ve şehirlerde çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını belirten Değirmenli, “Her yıl sigaradan daha fazla insan hareketsizlik yüzünden ölüyor ne yazık ki. Bunlara vurgu yapmak için böyle bir organizasyon içerisindeyiz. Turumuzla aynı zamanda değişik hareket içeren etkinlikler konusunda önermelerde bulunacağız, insanları bu yönde teşvik etmeye çalışarak etkinlikler yapacağız. Bir bisikletçi olarak şimdi bisiklet zamanı diyorum” dedi.
Hareket içeren her türlü etkinliğin sağlık açısından yararlı olduğunu vurgulayacaklarının altını çizen Değirmenli, “Bu anlamda hareketin tabi bir takım faydaları olduğunu dillendirmek gerekiyor. Hareketli olmak kanser riskini, şeker riskini azaltıyor, tansiyonu regüle ediyor ve bir takım hastalıklardan korunmanızı sağlıyor. Mutluluk hormonu salgılamanızı sağlıyor ve insanlar daha aktif, daha diri, daha mutlu bir yaşam sürebiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Ardından Yalova'da bir süre dinlenen ve çay içen 4 kişilik akademisyen grup yeniden bisikletlerine binerek pedal basmaya devam ettiler.

Editör: TE Bilişim