İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, mecliste iktidar ve muhalefet partilerinin birlik içerisinde olduğunu ifade etti. Değişik fikirlerin ortaya çıkması adına KÖYDES projesi çerçevesinde meclis üyelerinin köyleri bizzat gezdiğini belirten Demirel, köylülere hizmet verdiklerini ve hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.
İl Genel Meclisi’nde muhalefet-iktidar ayrımı yapılmadığını belirten Demirel, "Gerek merkez köylerde, gerekse ilçe köylerde muhalefet ile birlikte çalışmalarımızı oy birliği ile meclisten geçiriyoruz. 2016 KÖYDES programına hazırlanmak ve belirli ihtiyaçları tespit etmek için köyleri birlikte geziyoruz. İl Genel Meclisi üyeleri olarak, diğer ilçelerdeki arkadaşlarla ile birlikte muhalefet-iktidar ayrımı yapmadan köylerin ihtiyacını tespit etmek için çalışmalara katılıyoruz. Yalova’nın geleceğinde herkesin söz hakkı olması ve değişik fikirlerin ortaya çıkması için köylerimize hizmet vermeye devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Meclis üyelerinin köyleri bizzat gezerek ihtiyaç sırasının belirlendiğini ifade eden Demirel, "İstekleri aldığımız zaman köyde yapılması istenilen şeyleri yerinde görüyoruz. Hangisi öncelikli, hangisi ertelenebilir şeklinde sıraya koyuyoruz. Mesela istekleri İl Genel Meclisi’nde alsak, acaba bunların hangisi daha çok ihtiyaç gibi sıralama imkanımız olmuyor. Muhtar, bize istekleri sıralıyor. Biz isteklerin ne olduğunu yerinde görüyoruz ve sıralamayı da ona göre yapıyoruz" diye konuştu. 
Köylerde artık alt yapı sorununun bitmeye başladığını belirten Demirel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yatırımları yaptıkça millet dua etti. Millet dua ettikçe de ödeneklerimiz arttı. Hükümet tarafından gönderilen paralar ile bu yıl 15,5 milyon TL bütçemiz varken; ilave 18.5 milyon TL bütçe yapma şansımız oldu. 2016 yılında da 2015 yılında olduğu gibi artı bir bütçe gelecek. 2016 yılında da ilave yatırımlarımız olacak. Köylerde artık altyapı sorunu bitiyor. Köylülerimiz artık üst yapı için istekler sıralamaya başladı. Düğün salonu, çocuk parkı, spor salonu, meydan gibi alanlar isteniyor. Yol, su, kanalizasyon hizmetlerinde ciddi çalışmalar yapıldı. Artık konfor için çalışmalar yapılmaya başlandı"
Editör: TE Bilişim