Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Pehlivan görevinden istifa etti. Ardından toplanan yönetim kurulu Bülent Keğaz'ı başkanlığa getirdi.
SMMMO Başkanı Mustafa Pehlivan 2 gün önce görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini odaya bildirmişti. Bunun üzerine olağanüstü toplanan SMMMO Yönetim Kurulu yeni başkanını belirledi. Kurul Bülent Keğaz'ı oda başkanlığına seçti. Oda yönetimi de yenilendi. Mustafa Pehlivan'dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise yedeklerden Nazan Başkan getirildi. Konuyla ilgili olarak SMMMO'sından yapılan açıklamada ise yönetimde yer alan isimler şu şekilde kamuoyuna duyuruldu; Bülent Keğaz (Yönetim Kurulu Başkanı), Aytekin Aktaş (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Kenan Çetinbağ (Oda Sekreteri), Özkan Yalçın (Muhasip üye), Nazan Başkan (Koordinatör Üye)
"Sorunun değil çözümün parçası olacağız"

Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Bülent Keğaz ise bir yıl süre ile Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa Pehlivan’a Yalova’ya ve mesleğe sağladığı katkılarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev alan Yönetimin Yalova’ya ve mesleğe katkı sağlayacak çalışmalar yapacağı inancında olduğunu belirtti.
Bülent Keğaz görev yapacakları süre içerisinde; sorunların değil çözümün parçası olacaklarını, bireysel çıkar, ikbal ve koltuk peşinde olmayacaklarını, mesleğe ve meslektaşlara katkı sağlamak için her kurumla uyumlu çalışacaklarını, mesleğin ve meslektaşların vicdanı olmaya çalışacaklarını, özgürlükten, barıştan, demokrasiden ve dayanışmadan yana olacaklarını belirtti.
"Sorunlara öncelik vereceğiz"
Oda olarak önceliği meslek ve meslektaşların sorunlarının çözümüne vereceklerini dile getiren Keğaz, "3568 Sayılı meslek yasamız katılımcı ve demokratik bir anlayışla acilen yenilenmelidir. Unvanlara göre temsil mutlaka değiştirilmelidir. Mesleki sorunlar teke indirilmeli ve mesleki sorunlar kaldırılmalıdır. Tahsilat sorununa kalıcı çözüm bulunmalıdır. Muhasebe hizmet tesliminde KDV’ye tevfikat uygulamasına geçilmelidir. Mesleğe girişte mutlaka analitik düşünme yeteneğine sahip adayların seçileceği bir sınav sistemine ve yaşam boyu eğitime geçilmelidir. Mesleğimiz üzerindeki idari vesayet kaldırılmalıdır. Angarya niteliğindeki tüm uygulamalara son verilmelidir. Aday meslek mensubu olan stajyerlerimize, avukatlarda olduğu gibi, kısa vadeli sigorta kolları uygulanmalıdır. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen Bağımsız denetim hadlerini belirlemede Türmob’un görüşü alınmalı ve Bağımsız denetim tabana yaygınlaştırılmalıdır. Dördüncü Dönem Geçici Vergi Beyanı kaldırılmalıdır"

Keğaz meslek ve meslektaşlarımızın çoğunlukçu değil çoğulcu anlayışla birlikte, hep birlikte çözme kararlılığı içerisinde olduğunu ifade etti. 

Editör: TE Bilişim