Erzurum'un Çat İlçesinde görev yapan 25 köy muhtarı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın davetlisi olarak Yalova'ya geldi. Yalova'nın tarihi ve doğal güzelliklerini 5 gün boyunca tanıma fırsatı bulacak olan muhtarlar kelimenin tam anlamıyla stres atacaklar.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın Erzurum'un Çat ilçesini ziyareti esnasında, ÇAT Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması yapmıştı. Bu kapsamda Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'la da sıkı bir dostluk geliştiren Salman ilçeye bağlı köylerin muhtarlarını Yalova'ya davet etmişti. Bu davet kapsamında 25 muhtar Yalova'ya geldi. Yalova Belediyesi tarafından 5 gün boyunca ilde konuk edilecek olan muhtarlar Yalova'nın tarihi ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulacaklar. Ziyaret öncesinde Yalova Belediyesi'ne gelen muhtarları Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kapıda karşıladı. Ardından konuklarını encümen salonuna alan Salman burada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çat Belediyesi'nin çalışmalarından da övgü ile bahseden Salman, "Çat ve Yalova kardeş şehir oldu. Dolayısıyla bugün Kardeş şehrimizden gelen kardeş muhtarlarımızı ağırlıyoruz. Çat'ı ziyaretimde ilçenin hızla geliştiğine ve modern bir yaşam alanına dönüştüğüne şahitlik ettik. Bu kapsamda Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ı yürekten kutluyorum. İlçede bir çok örnek projeyi hayata geçirmiş. Bugün de Çat ilçesinde görev yapan muhtarlarımızı konuk ediyoruz. Sizleri Yalova'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Yalova 81 ilden insanın huzur içerisinde yaşadığı bir ildir. 3 büyük metropolün ortasında adeta Marmara Bölgesinin nefes alma alanıdır. Ayrıca Yalova'da 15 bin Erzurumlu vatandaşımız da ikamet ediyor. Yalova'da yaşayan Erzurumlu kardeşlerimizle de sıkı diyalog içerisindeyiz" dedi.
Çat'tan gelen muhtarlar ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür ettiler. Ziyaretin anısına kendisine Oltu taşından yapılan bir de tespih hediye edildi. Muhtarlar 5 gün boyunca kalacakları Yalova'da kelimenin tam anlamıyla stres atacaklar. 

Editör: TE Bilişim