Mutlu, “Esnafımız, hiçbir gideri olmadan kazanç sağlayan kermesler ile haksız rekabetle karşı karşıya kalmakta ve bu durum ile mücadele etmek zorunda bırakılmakta. Yeni bir işyeri açan esnafımız, Vergi Dairesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Belediye ve diğer kuruluşlar tarafından istenilen şartları yerine getirebilmesi için maddi ve manevi çeşitli sıkıntı çekmektedirler.

Bunun yanında bu kuruluşlar tarafından denetimin olmadığı, sağlıksız koşullarda ve hijyenik olmayan ortamlarda faaliyetlerini sürdüren kermeslere müsaade edilmesi, göz yumulması, gıda satışlarının da yapıldığı bu gibi kermeslere esnaflarımıza uygulanan denetim ve uygulamaların yapılmaması temsil ettiğimiz esnaflarımızı ciddi bir şekilde rahatsız etmektedir.

Odamıza kayıtlı esnaflarımızın mağduriyetlerini gidermek adına bundan sonra düzenlenecek kermeslerin esnafımızla iç içe bırakılmadan, kimin adına düzenleniyorsa o kuruluşun bünyesi altında kendi mekanlarında, bahçelerinde veya spor salonlarında yapılmasının daha uygun olacağı görüşündeyiz.

Bu konuyla ilgili bütün kurumlara daha önce yaptığımız müracaatlarımızın sonucunda halen bir çözüm bulunmamıştır. Konuya bir an önce çözüm bulunmasını beklemekteyiz. Esnafımızın mağduriyetinin bir an önce ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili Valilik makamına, Defterdarlık makamına, Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne ve Belediye Başkanlığı makamlarına müracaatlarımızı yaparak soruna çözüm bulunmasını beklemekteyiz.”diyerek sorunlarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.
Editör: TE Bilişim