İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı Narkotik Eğitim TIR'ı yola çıktı. TIR bu kapsamda 26-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Yalova'ya gelerek vatandaşlara bilgiler aktaracak.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, uyuşturucuyla mücadeledeki etkinliğini artırmak amacıyla madde kullanımı ve bağımlılıklarla ilgili doğru zannedilen yanlışlara dikkat çekmek ve gençleri, ebeveynleri bilgilendirmek amacıyla "Hedef Olma Hedefsiz Kalma" projesini hazırladı. Proje Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Projenin en önemli başlıklarından Narkotik Eğitim TIR'ı uygulamaya konuldu. TIR ilk etapta İstanbul'da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu meydan ve bölgelerde gençlere, ailelerine ve vatandaşlara uyuşturucuyla mücadele kapsamında hizmet verdi. Ardından da diğer illeri dolaşmaya başladı. Bu kapsamda Yalova'ya da gelecek olan TIR vatandaşlara uyuşturucu hakkında bilgiler aktaracak. 26-30 Eylül tarihleri arasında Yalova'da kalacak olan TIR hakkında bilgiler veren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan, "Gençleri uyuşturucu madde batağına sürüklemek isteyen sokak satıcılarını, yapmış olduğumuz operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirmek suretiyle yargılanmaları amacıyla adliyeye çıkardık, tutuklandılar, cezalarını çekiyorlar. Onun dışında biz bir de okullardaki çalışmalarımızla 2 milyon 500 bin civarında öğrencimize, öğretmenimize ve velimize ulaştık. Biz 'nasıl bir proje üreterek gençliğe daha etkili olabiliriz, görselini nasıl sunabiliriz' diye düşündük ve bu projeyi geliştirdik" diye konuştu.
Ercüment Özinan, TIR'da uyuşturucu madde kullanımının insan vücudundaki etkisinin görsellerinin yer aldığını belirterek, "TIR'ımızın içerisinde 12 elektronik panel var. Gençliğe bugüne kadar uyuşturucu maddenin zararlarını hep anlattık. İşte uyuşturucu madde kullanan kişinin beynindeki, kalp, vücut yapısındaki, metabolizmasındaki ve iç organlarındaki tahribat ile ruhsal bozukluklarını anlattık. Ama gençliğin bizzat kendi gözüyle, vücudun nasıl bir zarar ve tahribat içerisinde olduğunu görmesi amacıyla yapmış olduğumuz görsel çalışmaları, gençler buraya gelerek bizzat kendileri görecek" ifadesini kullandı. Narkotik Eğitim TIR'ının dünyada tek olduğuna dikkati çeken Özinan, "Bugüne kadar her ülkede, trafik eğitim TIR'ı görebilirsiniz ama narkotik eğitim TIR'ını ilk kez biz hayata geçirdik" dedi.

Editör: TE Bilişim