Yalova gündeminin son günlerde tartışma konusu olan Arboretum’daki plan değişikliği tartışmalarına TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da katıldı. Karaca, “Ne konut, ne otel, Ağaç Müzesi olarak kalmalı” dedi.
Yalova Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve Atatürk  Ağaç Müzesi  kurulmak üzere TİGEM’den alınan arazi ile ilgili konut alanına çevrilen plan değişikliği son günlerde kamuoyunda büyük tepki toplarken, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, “Ne konut, ne otel, Ağaç Müzesi olarak kalmalı.Atatürk Ağaç Müzesi kurulurken yaklaşık 300 bin Liralık fidan bağışında bulundum. Fidanlarımı geri istiyorum, burası Yalova’nın nefes alanı olarak muhafaza edilmeli” dedi.
Atatürk Ağaç Müzesi kurulurken elinden gelen desteği verdiğini ifade eden Hayrettin Karaca “Yaklaşık 300 bin liralık fidan bağışında bulundum. Bunların arasında  bugün maddi değerinin asla ölçülemeyeceği nadide meşe fidan çeşitleri de vardı. Hepsini kırıp döktüler, kuruttular. Arboretumun girişine mermer sütun üzerine, benim için teşekkür plaketi koyanlar şimdi nerede. Fidanlarımı geri istiyorum” dedi.
Arboretum’un bozulmasına baştan beri tavır koyduğunu belirten Toprak Dede “Ne konut, ne otel, Ağaç Müzesi olarak kalmalı, Yalova’nın nefes alanı olarak muhafaza edilmeli.  Orasının adı Atatürk Ağaç Müzesi idi. Bunun için mi yok ettiler . Satılmışsa kampanya açalım parasını ödeyip geri alalım” diye tepki gösterdi.
Editör: TE Bilişim