“Plan fazla yayılırsa toplaması zor olacak”

 

Nergiz, 2007’de yürürlüğe girdiğinde ‘Yalova’nın Anayasası’ olarak nitelenen 25 bin ölçekli İl Çevre Düzeni Planı’nın yapılmasından bu yana geçen 4,5 – 5 yıllık dönemde Yalova genelinde ve ilçelerde çok fazla değişiklik olmadığının altını çizdi. Nergiz, Valilik bünyesinde oluşturulan komisyonların çalışma yapmasıyla ilgili olarak, “Değişen pek fazla şey yok. Bunu bu kadar geniş çerçeveye yaymak bir daha toplanmasını zorlaştıracak. Sıkıntılı olan noktalar var, bu noktalar üzerinde çalışma yapılabilir” uyarısında bulundu.

 

Nergiz, 5 noktayı işaret etti

 

Meclis toplantısında konuşan Nergiz, Çevre Düzeni Planı komisyon çalışmalarının Teşvikiye Belediyesi, Çınarcık Kaymakamlığı, mahalle muhtarlıklarına kadar yayılmasına gerek olmadığını kaydetti. Nergiz, 5 yılda olan değişikliklerle ilgili sıkıntıları, Körfez Köprüsü ve otoyolun plana detaylı işaretlenmesi, Kentsel servis alanları, yoğunluk artışı, tarımla ilgili sıkıntılar ve alt ölçekli planlarla üst ölçekliler arasındaki uyumsuzluğun giderilmesi konularında olduğunu söyledi.

Nergiz,  “5 yılda Yalova’da değişen durumlarla ilgili sıkıntılı noktalar var. Bir, yeni yapılacak olan yolla ilgili planda daha detaylı konulması lazım. Yani yol hattı köprü devreye girdikten sonra yol güzergahının plana daha detaylı olarak işaretlenmesi, ikincisi kentsel servis alanlarıyla ilgili gelen sıkıntılar, işte sürekli geliyor, burası sanayi olmalı mıdır, nitelikli sanayi nasıldır, net değildir, bunlar. Üçüncüsü işte 5 yılda değişen yoğunluk artışı. Bu 5 yılda bizim baz aldığımız yoğunluğu da geçmiş değiliz. Her belediye başkanı yoğunluk artışı dediği için ben bunu aldım. Dördüncüsü tarımla ilgili sıkıntılar. Tarımla ilgili alt ölçekli değişikliklerin plana yansıtılması lazım. Beşincisi en çok dikkat çeken nokta, alt ölçekli planlarla üst ölçekli planın çakışmaması. Yani alt ölçekte tarım alanı üst ölçekte sanayi alanı, bunun değişmesi lazım. yani bu beş maddeyi ana unsurlarıyla plana işlediğin zaman zaten sonuca ulaşmış oluyoruz. Bu beş noktayı çözebilseydik bu 2025 yılına kadar Yalova’nın sorununu çözerdi” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim