Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ile önümüzdeki günlerde bir araya gelerek açılan işyerleri arasında belli bir mesafe olmasını talep edeceklerini belirten Başkan Şenol Ulutürk, “Başkan Koçal’a mümkünse nüfusa dayalı esnaf sistemini Yalova’da hayata geçirmeyi teklif edeceğiz. Yalova birçok konuda Türkiye’de ilk olmuştur. Nüfusa dayalı esnaf sisteminin de Yalova’ya yakışır bir şekilde olacağını düşünüyoruz.”dedi.

“Esnaf kayıtlarında YTSO ile sıkıntı yaşıyoruz”

Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO)’nın berberlik ve kuaförlük belgesi olmayan kişileri kayıt ettiğini ve esnaf kayıtları konusunda YTSO ile sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Ulutürk, “Ustalık belgesi, diploması olmayan kişiler YTSO’ya kayıt oluyor. Belgesiz kişilerin iş yeri açmasından sadece biz değil diğer odalarda bu durumdan şikâyetçidir. 26 kayıtsız esnaftan sayısı 6’ya düşürmeyi başardık. Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışarak bu aşamaya gelebildik. Yalova’da iş yeri açma ruhsatı ile ilgili büyük sıkıntı vardı. Zabıta Müdürlüğü konuyu yakından takip ederek tüm Yalova’yı beraber gezdik. Oda olarak bu konunun üzerine düşüyorum. Dolayısıyla esnaf arasındaki haksız rekabeti önlemiş oluyoruz” diyerek yardımlarından dolayı Yalova Belediyesi’ne ve Zabıta Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu.

“30 adet bayan kuaförü Salı günü tatil yapıyor”

Yalova’da toplam 75 adet bayan kuaförün bulunduğunu dile getiren Başkan Ulutürk, 24 adet bayan kuaförünün salı günü iş yerlerini kapatıp hafta tatili yapma kararı aldıkları söyledi. 24 kuaföre diğer meslektaşları da katılarak sayı 30’a çıktı. Konu ile ilgili kuaförler ile toplantı yapıp esnafı ikna edilebilir ise tüm kuaför esnafı Salı günü haftalık tatil yapabilecek.

Editör: TE Bilişim