CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Etibank’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesi yönünde demeçler veren Çiftlikköy Belediye Başkan Başdanışmanı Yahya Özdemir’e tepki göstererek “Görevinde bir dakika bile kalamazsın” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Güler, son günlerde tartışma yaratan Etibank arazisinin geleceğiyle ilgili aynı zamanda Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi olan Çiftlikköy Belediyesi Başkan Başdanışmanı Yahya Özdemir’e sert sözlerle yüklendi. Güler, Özdemir’in Çiftklikköy halkının vergileriyle belediyeden maaş aldığını belirterek “Çalıştığı kurumun ve dolayısıyla Çiftlikköy halkının hakkını gözetmeyen birisi o koltukta oturamaz” dedi.
Başka Bir Kuruma Pazarlayamaz
“Çiftlikköy Belediyesi’nde ‘başkan başdanışmanı’ olan Yahya Özdemir’in eski Etibank tesisleriyle ilgili olarak son birkaç haftadır verdiği demeçler ağzımızı açık bırakıyor. Çiftlikköy Belediyesi’nden Çiftlikköy halkının vergileriyle maaş alan birinin bu araziyi başka bir kuruma pazarlaması kabul edilemez” diyen Güler, Özdemir’in demeçlerinin hiçbir geçerliliğinin bulunmadığını söyledi. Başkan Güler, şöyle devam etti:
“Ortada bahsettiği mantıklı bir proje ve bu projeye dayanak olacak sağlam argümanlar da bulunmuyor. Yalova Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan ve ‘ofis yazılımları’ dersi veren bir bilim adamı, arazilerin Yalova Üniversitesi’ne verilmesini savunsa kabul edebilirdik. Zaten geçmişte üniversitemiz Etibank arazisini ‘teknopark’ yapmak amacıyla istemiş ancak bu talebi kabul görmemişti. Ancak geçmişte teknopark yapılması yönündeki görüşleri savunmayan Özdemir, bugün Etibank aşkıyla yanıp tutuşuyor”
Ancak asıl vahim olan konunun bu olmadığını dile getiren Nedim Güler, “Yahya Özdemir, bu demeçleri Çiftlikköy Belediyesi Başkan Başdanışmanı sıfatıyla da veriyor.  Yani Sayın Özdemir, maaş aldığı kurumların değil başka bir kurumun hakkını savunuyor. Hem Çiftlikköy halkının vergileriyle Çiftlikköy Belediyesi’nden maaş alacaksın, hem de Çiftlikköy’ün en değerli arazisini, Çiftlikköy Belediyesi’nin hali hazırda 30 dönüm kadar kullanım alanı olan arazileri başka bir kuruma pazarlamaya kalkışacaksın. 
Derhal İstifa Etmeli
Özdemir’in derhal istifa etmesi gerektiğini belirten Güler, şunları söyledi:
“O koltukta oturuyorsan en başta Çiftlikköy Belediyesi’nin, dolayısıyla da Çiftlikköy halkının hakkını gözeteceksin. Yok eğer gözetmiyorsan o koltukta bir dakika oturmaya bile hakkın yok! Derhal istifa etmelisin! Dahası Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yahya Özdemir’i derhal görevden almalıdır. Özdemir, bundan sonraki kariyerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na ya da hangi vakfa hizmet ediyorsa o vakfa danışmanlık yapabilir. Kendisinin Çiftlikköy’le ilgisi ve aidiyeti belediye başkanının iki dudağının ucu kadardır. Bugün başkan görevine son verdiği anda Yahya Özdemir’in Çiftlikköy’le ilgili hiçbir bağlantısı kalmaz. Etibank’la ilgili olarak söz Çiftlikköy halkınındır. Çiftlikköy’de çivisi bulunmayan kişilerin Çiftlikköy’ün geleceğiyle ilgili söz söyleme hakkı yoktur”
Editör: TE Bilişim