Taş, Yalova Devlet Hastanesi bahçesinde yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ağır şekilde eleştirdi. Taş, biber gazı sonrası yaşanan ilk olayın bu olmadığını hatırlatarak, “Burada olan bile bile bir insanı öldürmeye teşebbüstür. Bu teşebbüs içerisine girenlerin hesap vermesi gerekmektedir.

Yalova emniyetindeki polisler acaba bu gazı test mi ediyorlar?  Her konuda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bu konuda ne diyor? Sağlık Bakanı, Biber Gazı sağlığa zararlı değildir ölçtük test yaptık, diyor. Sonuç ortada. Bu ilk de değil. Yarın Hopa'da Metin Lokumcu'nun ölüm yıldönümünü gerçekleştireceğiz. O da gaz sonucu yaşama veda etti. Burada tablo net ve açık. Bu olaya karışan polislerin ‘Büyük bir yanlış yaptık. Bunu öngöremedik’ demesini bekliyoruz. Bu olayın sonucuna katlanmayı kabul ettiğini dile getirir. Vicdanını kurtarır.

En azından örnek olur. Kamu görevlileri yanlış yaptık biz deyip kamuoyundan özür dilesin, örnek olsun. Bunun örtbas ettirmeyeceğim. Türk Tabipler Birliği ve Sağlık Sendikacılarının bu konuda raporları ver. Biber Gazı'nın sağlığa zararlı olduğu ifade ediliyor. Buna rağmen halen daha İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı bu gazın insan sağlığına zararlı olmadığını anlatıyor. Bu devlet yetkilileri Çernobil kazası sonrasında karşımıza geçip bu çayları içti ve insan sağlığına zararı yok, hatta radyasyon kemiklere iyi gelir dediler.  Aynı zihniyet bu günde devam ediyor" dedi.


Editör: TE Bilişim