Yalova Saffet Çam Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri doğu ve güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polislere mektup yazarak duygularını aktardılar. 
Yalova Saffet Çam Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Esra Yıldız 5. Sınıf öğrencileriyle anlamlı bir etkinlik düzenledi. Doğu ve güneydoğuda süren terör operasyonlarında yer alan polis ve askerlere yazılan mektuplar hakkında bilgi veren Yıldız, "Vatanımızı ve Milletimizi Seviyoruz" ünitesini işleyen Yıldız; Mardin Kızıltepe İlker Düzova Kışlası Jandarma Komando Taburu'na öğrencilerinin duygu dolu mektuplarını gönderdik " dedi. 
Mektuplardan birisinde ise şu sözler yer aldı, "Bizler savaşın sadece erkekler tarafından kazanılmadığını, devletin sadece erkekler tarafından yönetilmediğini bilen bir milletiz. Kadınlarla ve çocuklarla bu mücadelenin içinde ve güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Biliyoruz ki şu an yapabileceklerimiz motive etmek ve dua etmek. Bu vesileyle, öğrencilerimin de heyecanıyla dualar, şiirler, betimlemeler, rapler ve duygularla dolu bu etkinliği yaptık. Böylece onlara bu vatanın ne kadar değerli olduğunu, her zaman vatan için can vermeye hazır olmanın bilincini ve bu önemli süreçte etkin rol alabilme davranışlarını kazandırmış olduk. Çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizle birlikte gönderdiğimiz mektupların yanında öğrencilerimizin asker selamlı fotoğrafını da hatıra olarak ekledik. Askerimiz ve polisimiz bilsinler ki bu ülkenin çocukları hala aynı kanı taşımaktalar. Görev verildiğinde 11 yaşında bile olsalar seve seve kabul edecek çocuklarımız var bizim. Türk Milleti dayanışma içerisinde olduğu müddetçe bu zorlukların da üstesinden gelebilecektir. Allah yardımcımız olsun"
Editör: TE Bilişim