Yalova'da çeşitli sendikalara üye öğretmenler Yalova'da hayatını kaybeden Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir eylem yaptılar.Ellerinde pankartlarla Uğur Mumcu Kültür Merkezi önüne gelen öğretmenler Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu istifaya davet ettiler. Ardından eyleme katılan sendikalar adına yapılan ortak açıklamada, "Bugün tüm okullarda Halil Serkan Öz öğretmenimizin ölümü nedeniyle derslere girmiyoruz. Yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamalarımızla Türkiye'nin 4 bir yanında protesto ediyor, 1 hafta boyunca onurumuzu çiğnetmeyeceğiz diyerek kokart takıyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak acımız büyük. Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Bugün aynı zamanda doğum günü olan Halil Serkan öğretmen artık bizimle birlikte okul koridorlarında dolaşamayacak" denildi. 

Ardından öğretmenler hayatını kaybeden Halil Serkan Öz'ün fotoğrafı üzerine tebeşir ve kravatlarını bırakarak alkışlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirdiler. Eyleme CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'de katılarak öğretmenlere destek verdi.

Öğretmenler Yalova'da bu Halil Serkan Öz'ün ölümünden sorumlu tuttukları Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu protesto etmek amacıyla gün boyu derslere girmediler. Öğretmenler yakalarında ise ölen öğretmenin resminin yer aldığı kokartlar taşıdılar.

 

Editör: TE Bilişim