Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Salman mesajında; Öğretmenler Günü’nün amacının öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini kavratmak, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce konuma oturtmak olduğuna vurgu yaptı.
Başkan Salman mesajında;  “Ülkemiz, öğretmenlerine vermiş olduğu değeri 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanını vererek ve onun doğumunun 100. yılında da yani 1981’den itibaren de kutlamalar yaparak ortaya koymuş ve tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur” diyen Başkan Vefa Salman mesajını şu sözlerle sürdürdü; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928’de “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini” kabul etmiştir. Büyük önderimiz bu tarihte ortaya koyduğu iradeyle öğretmenler vermiş olduğu değerin ve önemin ilk adımını atmıştır. Ülkemizde, 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başladı. Fakat pek çok ülkede 1994’ten sonra her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. İlk olarak 1928’de Mustafa Kemal’e “Başöğretmen” unvanının verilmesi ve ardında 1981 yılındaki alınan karar ile Ülkemiz, öğretmenlerimizi onurlandırmak için başlattığı kutlama günü ile tüm dünyaya öncülük etmiştir.Öğretmen; insanları eğitmeyi ve onlara öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlere rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı da öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini kavratmak, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce konuma oturtmaktır. Bizler bu bilinçle 24 Kasım’ı daha anlamlı bir hale getirebilmek adına hareket ediyoruz” dedi.
Mesajında öğretmenlere seslenen Başkan Salman, “Sizler en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren en kutsal varlıklarımızsınız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi Dünyanın her tarafında insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurları olan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutluyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim