Akp grup başkan vekili Kasım Avar belediye çalışanlarının yasaları hiçe sayarak medyada beyanat vermemesi hakkında meclisin görüş almasını isterken yine Akp’li Fahrettin Yıldız yaz döneminde ve ramazan ayı içersinde yapılan konserlerin ve etkinliklerin kültür patlamasına yol açtığını, bu etkinliklere harcanan paranın mali yönünü Yalova kamuoyunun merak ettiğini sordu.

Kasım Avar sözlü ve yazılı soru önergesinde şöyle dedi. “Belediye bürokratlarının ve çalışanlarının belediye meclis üyeleri hakkında yasaları hiçe sayarak medyada beyanat vermeleri konusunda gerekli meclis görüşmesinin yapılması için gündeme alınmasını istedi.

Öte yandan meclis üyesi Fahrettin Yıldız ise yazılı ve sözlü olarak verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı.

“Bir şehirde sanat ve kültürün önemli etkin bir şekilde yaşatılmasını önemli görüyor ayrıca vatandaşlarımızın eğlenmelerini meraklarının giderilmesini de doğru olduğuna inanıyorum. Ancak borçlu olan ve yapılacak daha çok işi olan belediyemizin bazı sanatçılara doğru ise ödediği yüksek bedelleri kamu ve kamuoyu adına yanlış bulduğumu bu etkinliklerin maddi yönden daha düşük bedeller ile yapılmasının doğru olduğuna inanıyorum. Yaz sezonu ve ramazan ayı içersinde   yapılan koınserler ve etkinlikler dolayısı ile kültür patlamasının yetkililer tarafından ifade edilmekte olup şahsım ve Yalova Kamuoyu kültür patlamasının mali yönünüde merak etmektedir”dedi Yıldız’ın hazırladığı 5 maddelik soru önergeside şöyle.

1-      1- Anılan konserler ihale ilemi yoksa  doğrudan teğmin yöntemiylemi yapılmıştır ?

2-      1- Şayet ihale yönü ile yapıldıysa firmanın ünvanı ve vergi numarası nedir ?

3-      3- İhale yolu ile yapıldı ise firmanın hangi işleri yapmak üzere bu işi almış ve ihale şartnamesi nedir?

4-      4- Hangi sanatçıya ne kadar ödenmiştir?

5-      5- Bu konser ve etkinliklerin belediyemize toplam maliyeti nedir?

Meclis gündemi soru önergelerinin ardından diğer gündem  maddelerininde tartışılması için bugünde devam edicek.
Editör: TE Bilişim