Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, ilçede bir Meslek Yüksek Okulu kurulamaması ile ilgili olarak bir beceriksizliğin olduğunun kesin olduğunu ancak bu beceriksizliğin Altınova Belediye'sinde değil bizzat Yalova Üniversitesi Rektörlüğü'nde olduğunu söyledi. 
Altınova'da halen bir Meslek Yüksek Okulu kurulamamış olması Altınova Belediyesi ve Yalova Üniversitesi arasında gerginliğe neden oldu. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'ın, "Bu rektörle olmaz" yönündeki  sözlerine Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun, beceriksizlik yakıştırması ile verdiği cevap geldi. Atışma Altınova Belediye Başkanı  Metin Oral'ın belgeler eşliğinde ki cevabı ile sürüyor. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ortada bir beceriksizlik olduğunun kesin olduğunu ancak bu beceriksizliğin Yalova Üniversitesi'nde olduğunu dile getirdi.  Oral açıklamasında şu sözlere yer verdi;
2004 yılında Yalova Üniversitesi yokken Altınova Halkının istek ve tercihleri doğrultusunda söz verilerek başlanan yatırımlara yanlış tercih demek Sayın Rektörün Altınova Halkına saygısızlığıdır.
Bahsetmiş olduğu hastane, meslek lisesi, belediye binası Altınova Halkının istekleri ve tercihleridir. Bu tercihler yapıldığında 2008 yılında açılan Yalova Üniversitesi ortada yoktu.
Sayın Rektör ve ekibinin Altınova’ya gelip incelemeler yaptığı ve uygun gördüğü binanın üniversiteye tahsisi için tüm ilçe ve il makamları ilgili Bakanlıklarımız seferber olarak binanın tahsisi 21.11.2011 tarihinde gerçekleşmiştir.
Yalova Üniversitemiz, “Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksek Okulu Bakım ve Onarım İnşaatı ihalesine” çıkarak binada tadilat yapmıştır. Altınova Meslek Yüksek Okuluna sorumlu amir görevlendirilmiş, güvenlik görevlisi işe başlatılmıştır.
Buna rağmen Sayın Rektörün “Bina yok” açıklaması bizleri şaşırtmıştır. Aynı bina Meslek Yüksek Okulunun açılmaması sebebiyle Altınova Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermektedir.
ifadesi, herhalde Yalova Üniversitemize özel ki, sadece 2014-2015 yılları içerisinde açılan Meslek Yüksek Okulları ve açıldığı ilçenin merkez nüfusuna baktığımızda, yaklaşık 5.000 merkez nüfusu, toplamda 24.000 nüfuslu Altınova İlçesine Meslek Yüksek Okulu açılması nüfus bariyerine nasıl takılmıştır anlaşılamamıştır
Yalova ve ulusal basında 2011 yılında çıkan Sayın Rektörün beyanatlarına bakıldığında Altınova Meslek Yüksek Okulu açılmasında bir ‘beceriksizliğin’ olduğu kesin olmakla beraber bu beceriksizliğin sebebinin biz olmadığı da kesindir
Ayrıca Sayın Rektörün söylediği gibi olayları algılamada herhangi bir eksikliğimiz olmadığı gibi, ne olduğunu çok iyi algıladığımızı da belirtmek isterim. Böyle bir yorum Sayın Rektörün haddi değildir"
Editör: TE Bilişim