Koçal, Karaca Kafe’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, öncelikli amaçlarının parti içi demokrasiyi işler hale getirmek olduğunu söyleyerek, 20 yıldır aynı kadroların görevde olduğunu ve statükonun yerini değişimin alması gerektiğini kaydetti.

“20 yıldır Yalova halkından yerel siyaset adına onay alamadık”

Koçal, “Hatırlarsanız Sayın Genel Başkanımız göreve geldiğinde “Önce Parti içindeki, sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız” demişti. Beni ve bir çok çalışma arkadaşımı sorumluluk alma isteğine sokan işte bu cümledir. Korku imparatorluklarını yıkmanın tek şartı da “korkmamaktır”. Bizler İmparatorlardan korkmayanlarız. Tüm partiler yerel ve genel siyasette bir duruş sergiliyor, günü gelince de bu duruşlarıyla halka hesap veriyor ve onay istiyorlar. Söylemekten büyük üzüntü duyuyorum, ancak, yaklaşık 20 senedir Yalova halkından yerel siyaset adına onay alamadık. Yalova Halkı belediyeyi bize teslim etmediği gibi son seçimlerde belediye meclisinde partimize küçük bir temsil hakkı verdi.

Bizler altı doldurulmamış iktidar sözleri vermek yerine, neden bu duruma gelindiğine kafa yoranlarız” dedi.

“Küçük olsun, benim olsun mantığını yıkmaya çalışanlarız 

Bazı nedenlerle Yalova'da kan kaybedildiğini ve söz hakkı bulamayan bir çok üyenin partiden uzaklaştığını söyleyen Koçal, “Gidenler kazanılmaya çalışılmadan ajan, hain ve İrlandalı ilan edildi. Önümüze geçer korkusuyla yeni değerler kazanma çabasına girilmedi. Yeni gelenlere uslu olmak kaydıyla yer verildi, demokrasi isteyenler ise partiyi karıştırmakla, bölmekle suçlandı. Bizler “küçük olsun benim olsun” mantığını yıkmaya çalışanlarız. Partimizde, hukuku, adaleti ve demokrasiyi ilke edinen hiçbir üyeyi talimatlarla, dayatmalarla yönlendiremezsiniz. Yalova'da yaşanılan kan kaybı ve bunun doğal sonucu olan seçim yenilgileri hep bu nedenledir.

Yıllardır üyelerin hiçbir fikri alınmadan “iki dudak arası”ndan çıkan isimler aday olarak belirlendi ve genel merkeze onaylattırıldı. Sonuçlarını hepimiz gördük. Bu şekilde demokrasi gönüllüsü üyelerden emek ve fedakarlık beklemeniz, onları partide tutmanız mümkün değil. Sadece “Padişahım çok yaşa” diyenlere söz hakkının verildiği bir anlayışı onurumuza yediremiyoruz. Biat kültürünü işleten ve hali hazırda iktidarda olan siyasi modeller zaten var. Bir yandan adalet ve demokrasiden bahsederken bir yandan emekçi ve ilkelerine bağlı partilileri, onların fikirlerini görmezden gelemezsiniz.

Biz seçimlerde kazanılacak olan başarının “parti içi demokrasi”den geçtiğine inananlarız” diye konuştu. Koçal, “Bu konuda ki ilk adımımız 2011 genel seçimleri öncesinde “ön seçim” talebi için üyelerimizden imza toplamak oldu. Bu hareketimizle yıllarıdır süre gelen düzenden nemalanıp, rütbe takanları çok rahatsız ettik. Demokrasi istediğimiz için disipline verilip partiden atılmakla tehdit edildik. Rütbelerden korkup aramızdan ayrılanlar oldu, onlar ödüllerini aldılar .Bizim ödülümüz ise tutarlı olarak anılmak,büyümek ve destek görmek oldu

O gün imza toplarken istediklerimiz neyse bu gün yönetimlere bu nedenlerle talibiz” dedi.

“Özcan Özel ve Orhan Koçal yarışı değil”

Koçal, “9-Haziran da bir Özcan Özel ve Orhan Koçal yarışı izlemeyeceksiniz.İl kongresinde Benim adım altında “Parti içi demokrasi ve ön seçim talebini” oylamaya sunacağız. Bu talep, bugün Orhan yarın Ahmet, Mehmet adıyla her zaman haykırılacak, herkes bilsin ki,bu örgütte tek ortak paydası bu olan büyük bir çoğunluk var. Bunu delege seçimlerinde ve ilçe kongrelerinde aldığımız üye desteğiyle görmüş olduk.

Bu gün blok delegasyon listeleri nedeniyle tabandan ciddi bir destek almış olsak bile temsil hakkı kazanamayabiliriz ama bu gerçek değişmeyecek. Şimdi karşımızda olan herkesin, bir gün parti içi demokrasiye ihtiyaç duyacağını ve bizlere katılacağını biliyoruz, bu nedenle gün geçtikçe büyüyeceğiz. Yalova CHP örgütü bu direniş sayesinde mutlaka adil ve demokratik yapıya kavuşacaktır. Ancak o zaman Yalova Halkı söylediğimiz gibi olduğumuza ve de dürüstlüğümüze inanacak, bize yerel yönetimleri teslim edecektir. İşte bütün bu söylemlerle 9-Haziranda yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi'nde aday olarak savunduğumuz doğruları temsil edeceğim. Krallığıda reddediyorum,hizmetkarlığı da. CHP varsa herkes için var” dedi.

 

Editör: TE Bilişim