Orman Haftası Yalova'da on binin üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğu bir şölene dönüştü. Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen fidan dikim törenlerinde 7 bin 650 fidan dikilirken belediyelere ise 10 bin fidan dağıtıldı. Bunlarında dikilmesi ile yaklaşık 18 bin fidan toprakla buluşturuldu. 

Bu kapsamda Armutlu ilçesi Keçi Kaya Mevkinde 2 ayrı noktada hatıra ormanları oluşturuldu. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ile Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner'in katıldığı törenle, "Cumhurbaşkanlığı Hatıra Ormanı"na 300 ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İle Orman ve Suişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince 81 ilde oluşturulan, "Bereket Hatıra Ormanı"na da 300 olmak üzere toplam 600 fidan dikildi. Fidan dikim törenine katılan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu bir çok fidanı elleri ile toprakla buluşturdu. Yalova'nın Marmara'nın ortasında yeşil bir cennet olduğunu vurgulayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu , "Yalova %60'ı ormanlarla kaplı bir il. Adeta Marmara Bölgesinin ortasında yeşili ve mavisi ile bir vaha. Biz bununla yetinmiyor ve ilimizde ağaç dikmeyi sürdürüyoruz. Yeşil Yalova daha da yeşil olacak" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner ise, "Orman Haftası Yalova'da oldukça yoğun programlarla kutlandı. Bu kutlamalarda bir çok ağaç dikim töreni de gerçekleştirildi. Halkın ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin bu törenlere katılımları ise bizleri sevindirdi. Orman İşletme olarak belediyelere 10 bin adet fidan dağıttık. İl genelinde düzenlenen ağaç dikim törenlerinde ise 7 bin 650 adet fidanı toprakla buluşturduk" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim