Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar Yalova'nın da aralarında olduğu bir çok bölgede yangın söndürme işlemlerinde kullanılan havuzlara girerek serinliyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can vatandaşları uyararak bu havuzlara girilmemesi uyarısında bulundu.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Yalova'nın da aralarında olduğu bölge illerinde Yangın Havuzlarında yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğu konusunda vatandaşları uyardı. Yangın havuzlarının helikopterlerin su almasına yönelik inşa edildiği, boğulma tehlikesinin olduğu bu sebeple vatandaşlarımızın çocuklarının yangın havuzuna girmesine izin vermemesini istedi. "Orman Yangın Havuzları yüzmeye uygun değildir. Yangın havuzlarında yüzmek tehlikeli ve yasaktır” diyen Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can çeşitli araçlarla vatandaşların uyarıldığını, yangın havuzlarının etrafının kafes telle çevrili ve kapılarının kilitli olduğunu, etrafındaki ihatanın çeşitli yerlerinde girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten uyarı levhaları bulunduğunu belirtti.

 Sıcak havanın tesiriyle serinlemek isteyen vatandaşlarımızın yangın havuzlarına girdiğini ve çeşitli ölümcül kazalar olduğunu belirten Bölge Müdürü Arif Can "Orman Yangın Havuzları yüzmeye uygun değildir. Yangın havuzlarında yüzmek tehlikeli ve yasaktır. Lütfen yangın havuzlarına girmeyelim ve çevremizdekileri uyaralım” dedi.

Editör: TE Bilişim