Yalova’nın da sorumluluk alanında bulunduğu Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri hizmete girdi. Böylelikle yaz aylarında önemli tehlike arz eden orman yangınlarına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme helikopteri ile müdahale edilebilecek.
 Orman Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yangın söndürme helikopteri 30 Haziran  tarihinde Bursa’ya gelerek, Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde 1 Temmuz Çarşamba günü  göreve başladı. Rusya’dan gelen ekibe hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Bölge Müdürü Coşkun; Bursa yeşil Bursa diye bilinir, ormanları çok olan yeşili çok olan ilimizdir. Bölgeye Bilecik, Bursa, Yalova illeri bağlıdır. Bursa kamuoyu orman yangınları konusunda çok hassastır ormanlarımızın yarısı yangına hassas ibreli ormanlardır. Orman yangınları konusunda bizim 3E kuralımız var, bunlar "Emniyetli Müdahale", "Erken Müdahale" ve "Etkin Müdahale". Bizim burada bölgeyi iyi bilen arkadaşlarımız var mevsim boyunca sizlerle birlikte olacaklar, inşallah yangın olmaz ama olursa da  sizlere güveniyoruz. Bursa aynı zaman'da su şehridir su kaynaklarımız iyidir o noktada yangınlarla mücadelede avantajlıyız" diyerek yangınsız bir sezon geçirilmesini diledi.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan yangın söndürme helikopteri, 1989 model KA_32C (KAMOV) yangın söndürme helikopteri, 2200 Beygir gücü olan çift motorlu, 12 kişi taşıma kapasiteli.1 Temmuz – 30 Eylül arasında görev yapacak helikopter, yangın alarmı ile en geç 12 dakika içerisinde havalanarak müdahale edecek. Bambi boş olduğunda saatte 200 km, dolu iken 150 km hızla uçan helikopter tek seferde bambiye aldığı 2.500 lt (2,5 ton) suyu atarak yangına müdahale ediyor.Helikopter ile birlikte 2 Pilot, 1 Türk Pilot,  1 Uçuş Mühendisi ve 2 teknisyenden oluşan 6 kişilik helikopter ekibine, idare temsilcisi olarak  Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden dönüşümlü olarak iki Orman mühendisi eşlik edecek.
Editör: TE Bilişim