Başkan Oral; ormanların, hayvanların ve bitkilerin yuvası, aynı zamanda da sağladığı oksijenle insanoğlunun hayat kaynağı ve yaşamsal alanda büyük değere sahip doğal değerler olduğunu söyledi. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Orman Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ekonomimize de büyük katkılar sağlayan ormanlarımız için yenileme, gençleştirme çalışmalarına destek olmalıyız. Ormanlar bir ülkenin övünç, güzellik kaynağıdır da. Öte yandan kullandığımız çoğu araç ve gereçler orman ürünlerinden yapılmaktadır. Bu kadar yarar sağlayan ve ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayan ormanlarımızı korumalıyız, ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeliyiz, ağaçlandırma konusunda çocuklarımızı eğitmeliyiz.

İnsanoğlu kişisel çıkarları uğruna ev yapmak, fabrika inşa etmek, yol yapmak, tarla açmak, maden çıkarmak, kimi zaman sadece yok etmek için acımasızca ormanları kesiyor, yakıyor ve işgal ediyor. Oysa orman, yan yana duran ağaç topluluklarından çok daha fazlasıdır.
Ormanlar, toprağı yani yaşamı en büyük tehdit olan erozyondan koruyan, su varlığımızı zenginleştiren yeşil bir örtüdür. Sellerin ve taşkınların oluşmasını önler, yer altı sularının birikmesine yardım eder, iklim üzerinde olumlu etkiler yapar, havayı temizler, gürültüyü azaltır. Ekolojik olarak çok hassas bir konumda bulunan ormanlarımız iklim ve toprak yapısındaki çeşitlilikten kaynaklanan ender bir biyolojik zenginliktir.

Altınova Belediyesi olarak, ilçemizde bulunan yeşil alanları en titiz bir şekilde korumakta, yeni yeşil alanlar oluşturma çabaları içerisinde bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın ormanlarımızın güzelliklerinden yararlanmaları için mesire alanları oluşturmakta, halkımızla doğayı buluşturmaktayız. Tüm bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızdan aldığımız destekler bizleri oldukça mutlu etmektedir. Özellikle gençlerimiz ile çocuklarımızın bu konu üzerinde bilinçlenmeleri ve konuyu sahiplenmeleri bizleri umutlandırmakta ve mutlu etmektedir.”

Editör: TE Bilişim