Bulduğu 20 bin TL'yi jandarmaya teslim eden, işsiz genç Abdülmelik Abdullah Gül'ün bu davranışı ödülsüz kalmadı. Genci makamında kabul eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 2 küçük altın hediye ederken, kendisine iş sözü de verdi.
Geçtiğimiz günlerde bulduğu 20 bin TL'yi Yalova Jandarma Alay Komutanlığına teslim eden Abdülmelik Abdullah Gül'ü makamında kabul eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman genci kutladı. İşsiz ve borçlu olduğu halde bulduğu paraları güvenlik güçlerine teslim eden Gül'e, "Bu yaptığın günümüzde yavaş yavaş unutmaya başladığımız bir özellik. Senin bu yaptığını günümüzde çok az insan yapardı. Sen hem işisiz, hem de borcu olan bir insan olmana rağmen bunu yaparak insanlara örnek olmayı tercih ettin. Bizde belediye olarak senin bu davranışını ödülsüz bırakmayacağız. Seni işe yerleştireceğiz" dedi.
Ardından gence 2 adet küçük altın hediye eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, genç Abdülmelik Abdullah Gül adlı genci ve onu yetiştiren ailesini kutladı.
Bulduğu parayı jandarmaya teslim eden genç Abdülmelik Abdullah Gül ise, "Benim işsiz olmam ya da borcumun olması, benim olmayan bir şeyi almam anlamına gelmez. Ben parayı bulduğumda aklımdan başka hiç bir şey geçmedi. Hemen götürerek güvenlik güçlerine parayı teslim ettim. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim