DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’ye ADD’de destek verdi

Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği TMMOB, Türk Tabipler Birliği (TTB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi üyelerinin dövizler ve sloganlarla destek verdikleri açıklamada, AKP hükümetinin halka baskı ve sömürüden başka bir şey sunmadığı, emekçilerin aşına, işine göz koyarak insanca yaşam koşullarını ellerinden almakta olduğu dile getirildi.

“Bedelini ödeyeceğimiz kanlı bir gelecek inşa ediliyor”

Açıklamada, “AKP hükümeti ülke halkını hızla yoksullaştırırken aynı anda Suriye’ye dönük emperyalist müdahalelerin taşeronluğunu üstlenmiş ve ülkemizi kanlı bir savaşa çekecek sorumsuz adımlar atmıştır. ‘Bölgesel aktörlük’ adı altında gizli üsler, askeri kamplar ve silah yardımları ile adımların hızlandırıldığı yeni aşamada ülkemiz, fiili bir savaşın içine girerek Suriye’de masum insanların ölümünde taraf haline getirilmiştir. ABD’nin emirleriyle hızla tezkere kararı çıkartılmakta, bedelini hem Suriye hem de Türkiye halklarının çok ağır ödeyeceği kanlı bir gelecek hızla inşa edilmektedir” denildi.

“Zaman savaşçı politikalara karşı barış çığlığını yükseltme zamanı”

Kayaş, sözlerinin devamında, “Savaş çığırtkanlığı yapanlara inat, ülkede, bölgede ve dünyada barış için, kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için, şimdi her zamankinden daha fazla mücadele etmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızla Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır diyoruz. Zaman, ekmeğimizi ve geleceğimizi çalanlara artık dur deme zamanıdır. Zaman, emperyalist müdahalelere ve AKP’nin içeride ve dışarıda savaşçı politikalarına karşı ülkede barış, bölgede barış çığlığını yükseltmenin zamanıdır” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim