Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, son dönemde Yalova ve Ankara'da kurulan ihtisas organize sanayi bölgelerinin, yaklaşık 12 bin 500 kişiye istihdam olanağı yaratacağını belirtti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bakanlığın organize sanayi bölgelerine (OSB) yönelik çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. OSB'lerle az gelişmiş bölgelerde sanayiyi yaygınlaştırarak istihdam yaratmayı amaçladıklarını belirten Özlü, sanayileşmenin dengeli dağılımıyla düzenli kentleşmenin de sağlanacağını söyledi. Özlü, bu çerçevede Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde 2 milyon 340 bin metrekarelik alana, Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB'yi kurduklarını anımsattı. Tüzel kişilik kazanan söz konusu OSB'nin kurucu ortakları hakkında bilgi veren Özlü, "Yalova Avrasya Gi̇yi̇m İhti̇sas OSB; yüzde 18 katılım payı ve 3 üyeyle Yalova İl Özel İdaresi, yüzde 6 katılım payı ve 1 üyeyle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 76 katılım payı oranı ve 11 üyeyle Avrasya Hazır Giyim Sanayicileri Yatırım ve Kalkınma Derneğinden oluşuyor." dedi.
Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB'nin; hazır giyim, konfeksiyon malzemesi ve makinelerinin imalatı ve tedariğinde faaliyet göstereceğini anlatan Özlü, bölgenin hazır giyim ve konfeksiyon ürünlerinin tasarım ve teşhirinde de iddialı olacağını dile getirdi. Özlü, Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB'nin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklaşık 8 bin 500 kişiye istihdam imkanı yaratılacağına dikkati çekti.
Özlü, her bölgenin ve şehrin ihtiyacına uygun OSB'ler kurabilmek için büyük gayret gösterdiklerini, detaylı ve titiz bir çalışma sonucu buna karar verdiklerini ve harekete geçtiklerini bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim