Eski ismi Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) olan İbn-i Sina Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, otizmli çocukların eğitiminde fiziki şartlar bakımından oldukça yetersiz. Bu konuda bir türlü yol alınamadığını söyleyen burada eğitim alan çocukların velileri adeta isyan etti.

Depo ve Bodrum Kat Sınıfa Dönüştürüldü

Otizmli çocuğu olan velilerin sıkıntılarını dile getiren Okul-Aile Birliği Başkanı Belkıs Elyakut, 5 yıldır yeni bir bina yapılacak vaatleriyle beklediklerini söyledi. Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde hizmet veren binanın fiziki şartlarının otizmli çocukların eğitimi için elverişsiz olduğunu ve bodrum ile dpoların dahi sınıfa dönüştürüldüğünü söyleyen Alyakut, “Sosyal hayata katılmayan engelli, eğitimsizdir. Bizler de çocuklarımızın sosyal hayata katılmalarını istiyoruz. Bu bina bizlere oldukça yetersiz kalıyor. Çocuklarımız yetersizlikten dolayı sağlıklı eğitim alamıyor. 2009 yılından bu yana çocuklarımız burada eğitim alıyor. Normal bir apartman dairesi okula dönüştürülmüş durumda. Okulda her şey yetersiz durumda. Çocuklarımız için banyo ya da üstlerini değiştirebileceğimiz yer bile yok. Ayrıca bu çocuklarımız çok özel çocuklar. Özel bir eğitim almaları gerekiyor” dedi.

“Yeni Bir Binaya İhtiyaç Var Ancak…”

Velilerin sürekli Valiliğe gittiğini söyleyen Alyakut, “Engelliler Kampüsü yapılacaktı ancak Milli Eğitim Müdürü’nün ataması yapıldı.  Projenin ne aşamada olduğu belli değil. Biz veliler 5 yıldır yenim bir bina yapılacağı vaatleriyle bekliyoruz. Duyduğumuz kadarıyla ödenek ayrılmasına rağmen proje iptal edilmiş. Acınacak bir durumdayız. İsteyen gelip halimizi görebilir. Çocuklarımız dört duvar arasına sıkışmış durumda. Yeni bina bürokrasiye mi takıldı bilmiyoruz ama bir arpa boyu kadar yol alınamadı. Umarım üzerine görev düşenler bunun için bir çözüm üretirler. Bürokrat ve siyasilerimizin bu konuda gerekli adım atsın diye bekliyoruz. Çocuklarımız için oyun alanlarına ve uygulama atölyelerine ihtiyaç var. Otistik çocuklarımız için akademikten ziyade uygulamalı eğitim daha önemli. Okulumuzda 47 öğrenci bulunuyor. Lütfen artık buna bir çözüm bulsunlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim