Yalova Seyahat’te mali kongre ile şiddetlenen tartışma ortamı yatışmıyor. Kooperatif başkanı Yıldıray Güldür’ün yönetim sistemine karşı çıkan 57 aktif üyenin 47’si kooperatifin gerçek üyelerinin haklarını sonuna kadar arayacaklarını dile getirdiler.
Yalova Seyahat’in yanlış ve usulsüz uygulamalarla her gün geriye gittiğini dile getiren 47 üye bu ortamın artık değişmesi gerektiğini belirterek,” Yıllardır sesini çıkarmayan, borç harç içinde kıvranan üyeler baskıyla, korkuyla sindirildi. Aynı oyun yine oynanıyor, denetim ve hukuki yetkililere sesleniyoruz. Artık üyeleri de dinleyin. Uydurma evrak ve belgelerle üyelerin haklarında çok şahsi haklar peşinde koşan usulsüz işlemlerle üyelerini zor durumda bırakanlardan artık bıktık” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
Kooperatifin öz mallarının durumlarına dikkat çeken üyeler, gerçeklerin saklanmamasına servis araçlarının durumlarının perişanlıklarının nedenlerinin üyelere anlatılmasını da istediler.
Çoktan hurdaya dönmüş araçların neden ve hangi amaçla halen belgelerinin çıkartıldığını da soran üyeler,”Araçların hurdalıktaki haline inanamıyoruz. Üstelik bu araç belgeli ve aktif çalışıyor görünüyor. Bu araçlar muayeneden nasıl geçiyor. Direksiyonu, tekerleği, motoru, şanzımanı olmayan hurdalara kim belge veriyor. Hepsinde haciz olan bu araçlar bir anlamda resmi kurumların devletin zarara uğramasına neden oluyor. Bu usulsüzlüklere kim dur diyecek” diyerek veryansın ediyorlar.
Editör: TE Bilişim